Izvor: telegraf.rs
22.03.2024 u 13:23
0

Delegacija Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija posetila Petnicu

Delegacija je obišla laboratorije za elektroniku, računarstvo, hemiju, biologiju i biomedicinu i arheologiju

Državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vukašin Grozdić, pomoćnik ministra Marina Soković i predstavnici Centra za promociju nauke i Fonda za mlade talente posetili su Istraživačku stanicu Petnica

Poseta je realizovana kako bi se Ministarstvo iz prve ruke upoznalo sa radom Istraživačke stanice Petnica i kako bi se pronašli načini za bližu saradnju ove stanice sa Fondom za mlade talente i Centrom za promociju nauke, saopštilo je Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

ŽIVOTE MOJ, ZLATNI SELJAČKI! Tema „POSLE RUČKA“ koju vredi ispratiti – Budite uz nas od 14.50!

Predsednica Upravnog odbora Istraživačke stanice Petnica Bojana Mićić je detaljno prezentovala 42 godine dug istorijat ove stanice i sve što ovu instituciju danas izdvaja kao jedinstvenu u čitavom svetu – Letnju naučnu školu za đake završnih razreda osnovnih škola, specijalizovane seminare za studente i doktorande iz čitavog sveta, ali i ono po čemu je Istraživačka stanica Petnica najpoznatija, a to su seminari za srednjoškolce koji se realizuju za više naučnih disciplina u specijalizovano opremljenim prostorijama i laboratorijama ove stanice.

Delegacija je obišla laboratorije za elektroniku, računarstvo, hemiju, biologiju i biomedicinu i arheologiju, a Grozdić je polaznicima seminara održao predavanje na temu “Pravci razvoja naučno-inovacionog sistema Srbije” i govorio o mogućnostima koje mladi u Srbiji imaju kada odlučuju o svojoj budućnosti.

„Kada budete odlučivali čime želite da se bavite imajte na umu da je ljubav prema toj oblasti najbitnija, a ukoliko se odlučite za nauku, znajte da će država i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija činiti sve da vam omoguće što bolje uslove”, istakao je Grozdić.

Grozdić je polaznicima tokom interaktivnog predavanja na neposredan način približio delatnosti Fonda za inovacionu delatnost, naučno-tehnoloških parkova, Fonda za nauku i Centra za promociju nauke, kao i za mlade najvažnijeg Fonda za mlade talente, koji stipendira najbolje studente i učenike.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter