Izvor: Informer
23.10.2023 u 13:41
0

PREVARANTI VREBAJU! Evo koje su najčešće opasnosti na internetu! (VIDEO)

Pretnje od onlajn prevara i opasnost kojoj su deca izložena na internetu komentarisal je Emina Beković iz ministarstva informisanja i telekomunikacije.

Emina Beković iz ministarstva informisanja i telekomunikacije navela je da su glavni problemi što roditelji deci kupuju telefone, bez da ih edukuju o tome kako da ih koriste, jer ni sami ne poseduju dovoljno znanje.

– Internet nosi brojne benefite ali i rizike, samo što rizika roditelji i deca nisu svesni. Roditelj pre nego što detetu daju telefon moraju ga naučiti kako bezbedno da ga koristi, međutim problem je što oni nisu rasli u digitalnom dobu i ni sami ne poseduju dovoljno znanje. Najčešće se roditelji obraćaju sa pitanjem sa koliko godina deci da dozvole društvene mreže i odgovor bi bio da nije preporučljivo pre 13. godine. Ideja države je da postoje časovi gde se govori o merama zaštite dece na internetu koji se već uvode u sastav informatike u školama – rekla je Bekovićeva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter