Izvor:
22.04.2018 u 15:09
0

DUGA KOSA KAO SA REKLAME: Sledite sledeće trikove!

Svako ko želi da ima dugu kosu treba da zna da to iziskuje i redovno šišanje vrhova.

Osim što kosi daju nezdrav izgled, ispucali vrhovi otežavaju i njeno stilizovanje i usporavaju rast. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih trikova uz koje možete izbeći pucanje vrhova i odgoditi odlazak frizeru, dok puštate kosu da izraste:

1. Zaštitite je od toplote

Fen, pegla i električni uvijač odlični su pomagači u stilizovanju frizure, ali nisu prijatelji vaše kose. Visoke temperature oštećuje vlasi i ubrzavaju pucanje vrhova, pa je veoma važno da na kosu, pre izlaganja toploti, nanesete neki proizvod za zaštitu.

2. Koristite negujuća ulja

Vrhovi su najstariji delovi vaše kose pa su samim tim i najsuvlji. Zato im je, uz regenerator i masku, potrebna i dodatna nega kako bi se sprečilo njihovo pucanje. U tome pomažu negujuća ulja koja kosu štite od spoljnih uticaja i za razliku od preparata na bazi silikona, prodiru duboko u vlasi, a pritom ne zahvataju samo površinski sloj kose.

3. Uložite u kvalitetnu četku

Nekvalitetna četka za kosu takođe može ubrzati pucanje vrhova kose. Svaki frizer će vam preporučiti da, umesto u plastičnu i metalnu, pre uložite u kvalitetnu četku, napravljenu od prirodnih materijala, koja neće dodatno oštetiti kosu prilikom češljanja. Takođe, izbegavajte češljanje kose dok je mokra ili vlažna, jer su vrhovi tada najpodložniji pucanju.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter