Izvor: B92
30.11.2023 u 21:14
0

„AKO MOŽE ĐOKOVIĆ DA IH TRPI, MOŽEMO I MI, ALI NIJE LEPO OD NJIH“: Naše rukometašice pred Svetsko prvenstvo

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Sanja Radosavljević izjavila je u Herningu da joj je čast da predvodi nacionalni tim na Svetskom prvenstvu.

Srbija se nalazi u grupi E sa selekcijama Danske, Rumunije i Čilea.

„Kada prozovu moje ime na početku u sekundi prođe slika svega onoga što sam od najranijeg uzrasta prošla da bih bila u ovoj ulozi i zbog toga osećam veliki ponos i privilegiju. Čast mi je da predvodim reprezentaciju Srbije. Sve smo zdrave i to je najbitnije za sve igračice i nadam se da će tako i ostati! Prva utakmica protiv Danske je i najteža jer je to ekipa koja je jedan od favorita za zlatnu medalju. To će nam biti prvo ozbiljnije iskustvo sa njima, posebno mlađim igračicama odnosno igračicama koje nisu imale ozbiljniju minutažu i odgovornost. Prolazak u drugi krug je ono čemu težimo da bismo imale što više nastupa na jednom ovakvom takmičenju“, izjavila je Sanja Radosavljević, prenosi zvanični sajt RSS.

Ona je istakla da motivaciju pronalazi u sebi.

„Mislim da na nju ni jedan spoljni faktor ne može da utiče. Sve dok me zdravlje bude služilo, radovaću se svakom treningu i svakoj utakmici. Najlepša prijateljstva dobila sam od rukometa, sjajne devojke sa kojima ću biti u kontaktu i posle karijere. Prolazimo zajedno lepe i one manje lepe trenutke i to je samo ojačalo naše drugarstvo. Sve pohvale i kritike proživljavamo zajedno. Kada ih jedan Novak Đoković trpi koji je za mene najbolji svetski sportista ikada, moramo i mi na to da se naviknemo. Ono što ipak mislim, jeste da bi bilo lepo da se kroz način komunikacije prema nama ističu i lepe stvari ne samo one loše jer će to sigurno pomoći rukometu u Srbiji u budućnosti“, dodala je Sanja Radosavljević.

Srbija će u prvom kolu grupe E sutra od 20.30 časova igrati sa Danskom. Rival Srpkinjama u drugom kolu, trećeg decembra od 18 sati biće selekcija Rumunije.

Izabranice Uroša Bregara sastaće se u poslednjem, trećem kolu petog decembra od 16 sati sa Čileom. Plasman u glavnu fazu SP izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Sve reprezentacije koje zauzmu četvrto mesto u grupi igraće u drugoj fazi za plasman od 25. do 32. mesta na SP. SP je počelo juče, a igra se do 17. decembra u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter