Izvor: Blic/Sportal
27.01.2024 u 13:26
0

ĐOKOVIĆ ZBOG SRBIJE ŽRTVUJE VIMBLDON? Novak odredio jasne prioritete!

Završio je Nole učešće na prvom grend slemu u sezoni i pitanje koje se sledeće nameće je šta će Đoković u narednom periodu igrati i kada ćemo ga sledeći put videti na terenu. Pitanja je mnogo, a Nole će morati dosta da mozga kako bi napravio idealan plan za nastavak 2024.

Teniske sezone su sve napornije. Ova će biti posebno zahtevna jer pored svih turnira, mastersa, grend slemova i Dejvis kupa, najbolji teniseri sveta moraju u raspored da uglave i Olimpijske igre.

Olimpijske igre u Parizu ove godine počinju 26. jula i za Novaka Đokovića one su prioritet i verovatno poslednja prilika u njegovoj karijeri da dođe do zlatne medalje. Đoković je na Igrama uspeo da dođe samo do bronze u Pekingu 2008. Na Igrama u Londonu, Riju i Tokiju nije uspeo da dođe do medalje.

Tri godine kasnije, Nole će imati priliku da dođe do medalje u Parizu, ali da li to znači da će morati da žrtvuje nešto od turnira koji prethode najmasovnijem sportskom takmičenju?

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

-Ne znam stvarno kako će se stvari odvijati. Kada čovek izađe sa terena, posle poraza je vruća glava i tu se boriš da budeš racionalan, ali se svašta dešava u glavi. Pustiću da se malo smire strasti i da nastavim dalje, videćemo na kojim turnirima- rekao je Nole na konferenciji za medije posle poraza od Sinera u Melburnu, a onda dodao rečenice iz koje možemo da zaključimo da nas u nastavku 2024. čekaju i neke iznenađujuće stvari.

-Obavezao sam se sebi da ću ovu sezonu da odigram do kraja, da igram najbolji tenis na grend slemovima i Olimpijskim igrama. Ne znam hoće li se to promeniti, moguće, neočekivane odluke u ovoj fazi moje karijere su verovatnije- rekao je srpski as.

Naredno pitanje koje se nameće je kakav će raspored Nole napraviti za narednih šest meseci Tura? Na njegovom sajtu stoji informacija da će prvi sledeći turnir na kojem ćemo videti Đokovića biti Indijan Vels. Masters u Kaliforniji je na programu od 6. do 17. marta.

To znači da ga više od mesec dana nećemo videti na terenu. Naravno, uvek postoji mogućnost da Novak prijavi i Dubai, gde redovno igra. Taj turnir je ove godine na programu od 26. februara do 2. marta.

Ukoliko ode u Kaliforniju, gde nije igrao od 2019. godine, male su šanse da ne zaigra i na mastersu u Majamiju koji se održava odmah posle Indijan Velsa.

Dakle, ukoliko bude igrao na martovskim mastersima, njegovi problemi sa organizacijom kreću od aprila odnosno od starta sezone na šljaci.

KLADIONICE REKLE SVOJE: Određen favorit u večitom derbiju!

Kulminacija tog dela sezone je na Rolan Garosu koji je na programu od 26. maja do 9. juna. Novak će pokušati da odbrani titulu, ali ove godine u Bulonjskoj šumi će Đoković imati i pripremu za Olimpijske igre jer se baš na Šatrijeu igra i olimpijski turnir.

Ono što za sada jedino izgleda izvesno je da ćemo Noleta videti na mastersu u Rimu koji će mu biti generalna proba za Garos. Đoković voli Italiju, obožava publiku tamo, dosta uspeha je imao u Večnom gradu, dosta više nego na mastersu u Madridu koji takođe igrači koriste kao pripremu za Garos.

Kako najbolji teniser sveta u maju puni 37 godina, biće mu sigurno naporno i fizički veoma zahtevno i nezgodno da u razmaku od mesec i po dana menja podloge i prelazi sa šljake na travu, pa potom sa trave na šljaku, a onda odmah sa šljake na beton. Zato sada, ma koliko nam se neverovatno činilo, postoji velika šansa da Đoković žrtvuje Vimbldon.

Ne treba zaboraviti da posle Olimpijskih igara Noleta čeka put u Ameriku gde će pokušati na US Openu da se domogne još jednog grend slem pehara.

Novaka sada čeka odmor i susret sa porodicom koju nije video više od mesec dana, a onda i niz noći bez sna.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter