Izvor: Blic.rs
02.11.2023 u 12:19
0

DOKLE SRBI DEŽURNI KRIVCI?: Hrvati se za ustaške povike kažnjavaju mizerno, a Srbiji se konstantno prazne tribine

Srbija će plasman na Evropsko prvenstvo, posle 24 godine, slaviti pod kaznom UEFA - bez navijača, doduše u prisustvu onih najmlađih - dece do 14 godina.

Istina, za overu šampionata u Nemačkoj „orlovima“ je potreban još bod protiv Bugarske 19. novembra na stadionu u Leskovcu, a moguć je i luksuz poraza ukoliko će Crna Gora kiksnuti protiv Litvanije ili Mađarske. Ali zašto UEFA već treći put u tekućim kvalifikacijama kažnjava Srbiju?!

Odluka UEFA da Srbija na novoizgrađenom stadionu u Leskovcu dočeka Bugarsku bez navijača, uz dozvolu prisustva dece do 14 godina, dodaztno je izazvala bes u našem narodu, jer ponovo smo strogo kažnjeni – maltene nizašta!

Naravno, povici „šiptari“ i „ustaše“, upućeni navijačima Crne Gore dok su lomili stolice i bacali ih na teren „Marakane“, nisu preimereni. I jednpo i drugo je – nedelo, ali kažnjena je samo Srbija kao domaćin.

I to ne bi bilo toliko nelogično i nezasluženo da UEFA nema drugačiji kriterijum prema nekima drugima – konkretno Hrvatskoj.
Navijači Hrvatske su na utakmici s Letonijom u Rijeci isticali ustaške simbole, a kažnjeni su samo smanjenjem kapaciteta za 1.000 mesta na narednom meču. A onda na toj drugoj utakmici pevale su se i ustaške pesme, za šta je Hrvatska dobila novu kaznu smanjenja kapaciteta stadiona za 6.000 mesta.

Dakle, javna promocija ustaštva, i to ne prva, već učestala, kažnjava se – delimičnim zavraranjem tribina. A tek po neki povici „šištari“ i „ustaše“, kao odgovor na provokaciju gostujućih navijača, UEFA tretira zatvaranjem čitavog stadiona, uz dozvolu prisustva dece iz škola fudbala uzrasta do 14 godina.
Zašto i dokle će Srbija imati loš status u UEFA, dokle će UEFA trenirati stroguću nad našom reprezentacijom, a kroz prste gledati ispade ostalih – odgovora nema.

Rešenje je samo u jednom – da ne nasedamo na provikacije i da nikada više glasno ne izgovorimo nešto što nema veze sa sportom i fudbalom. I red je da se manemo politike, istorije, raznoraznih podela – UBUDUĆE NAVIJAJMO ZA SRBIJU!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter