Izvor: Informer.rs
27.06.2023 u 19:48
0

ČELSI PRODAJE PRAVA NA IME STADIONA: U planu izgradnja NOVOG doma!

Čelsi želi da proda prava na ime stadiona Stamford Bridž.

Čelsi želi da proda prava na ime stadiona Stamford Bridž.

Finansijska situacija u Čelsiju je izuzetno stabila, ali zbog velikog broja preskupih pojačanja Plavci imaju problema da ispeglaju knjige kako ne bi dobili kaznu od finansijskog fer-pleja. Zbog toga, u Londonu već neko vreme razmišljaju o prodaji prava na ime stadiona Stamford Bridž.

ŽESTOKA KAZNA ZA REPREZENTATIVCA „VATRENIH“ Hrvat pevao „freze, traktori i seoski putevi“, pa dobio zabranu igranju

Nije to ništa novo u svetu fudbala, prošle godine se na taj potez odlučila Barselona kako bi stekla dovoljno sredstava za pojačanja. Rezultat – titula, a sada Čelsi planira da uradi isto. Zainteresovanih kompanija je mnogo, ali se čini da je najbliži dogovoru sa Plavcima – Alijanc.

Nemačka firma širom sveta ima prava na imena raznih stadiona, verovatno su najpoznatiji Alijanc Arena, dom fudbalera Bajern Minhena, kao i Alijanc stadion na kom nastupa Juventus. Ipak, to je samo početak budući da se stadion Nice zove Alijanc Rivijera, Alijanc Park je dom Sao Paola, Alijanc stadion postoji i u Beču, Sidneju i Minesoti. 

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez


Nemcima je neostvarena želja da poseduju stadione u Engleskoj i Španiji kako bi raširili svoje poslovanje na dve fudbalske vele sile. Kada će doći na Pirineje pitanje je, ali se čini da će uskoro uspeti da se dogovore sa Čelsijem i Englesku skinu sa svog spiska. 

„Dejli mejl“ prenosi da su Čelsi i Alijanc u poodmakloj fazi pregovora kako oko novog imena Stamford Bridža, a postoji ideja da će nemačka kompanija postati novi sponzor na dresu Plavaca. 

Ugovor sa telefonskom mrežom „Three“ je istekao, Čelsi je želeo da im „Paramount“ postane novi sponzor na dresu, ali je Premijer liga to zabranila zbog televizijskih prava. Nedugo zatim javila se kladioničarska kompanija „Stake“, no, Plavci ne žele da se dogovaraju sa njima budući da će od 2026. godine biti na snazi novi zakon oko kockarnica na dresovima.

Zbog toga, Alijnac je iskočio kao najbolje rešenje za novog sponzora i na dresu. Pominju u britanskim medijima da Alijanc razmatra i izgradnju novog stadiona u dogovoru sa Čelsijem na kom bi Plavci igrali, a Stamford Bridž bi u tom slučaju otišao u zaborav. Ipak, sve to se ne očekuje pre 2030. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter