Izvor: Informer.rs
20.05.2023 u 07:42
0

NOVOPEČENI PENZIONERI! Evo ko je u 2023. okačio KOPAČKE o klin

Tokom 2023. godine veliki broj slavnih fudbalera rešio je da "okači kopače o klin".

Tek nekoliko utakmica ostalo je do kraja evropske fudbalske sezone. Revanš mečevima UEFA takmičenja u Ligi Evrope, Ligi šampiona i Ligi konferencija na rasporedu stoje samo finala zbog čega je došlo vreme da se svode računi na „Starom kontinentu“. I dok krajnji ishodi najjačih takmičenja ne budu poznati, rešili smo da Vam predstavimo 10 najboljih fudbalera koji su tokom 2023. godine „okačili kopačke o klin“.

Mesut Ozil – Šalke, Verder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahče, Bašakšehir. 

Nema sumnje da je najveće iznenađenje bio odlazak u penziju Mesuta Ozila. Nemac se mučio da pronađe pravu formu od odlaska iz Arsenala, ali su mnogi smatrali da bi u Turskoj mogao da igra u laganom ritmu. Ipak, to se nije desilo pošto ni u Fenerbahčeu, a kasnije ni u Bašakšehiru nije uspeo da opravda očekivanja pa je rešio da je vreme za kraj, iako je imao svega 34 godine!

Geret Bejl – Sautempton, Totenhem, Real Madrid, Totenhem, Los Anđeles. 

Pored njega nema sumnje da je navijače razočarala vest da se Geret Bejl povlači sa velike scene. Bivši as Real Madrida poslednjih pet godina imao je mnogo problema sa povredama, disciplinom i formom. Početkom prošle sezone otišao je put MLS lige u Los Anđeles, ali mu ni to nije pomoglo. Rešio je Velšanin da završi svoju karijeru i posveti se golfu. O tome kako uživa mogli ste da čitate juče kada je objavljen snimak na kom Bejl igra golf dok Real i Mančester siti igraju polufinale Lige šampiona.

Fernando Ljorente – Baskonija, Atletik Bilbao, Juventus, Sevilja, Svonsi, Totenhem, Napoli, Udineze, Eibar. 

Jedan od najtrofejnijih igrača današnjice – Fernando Ljorente takođe je prekinuo svoju igračku karijeru. Doduše, Španac je u odnosu na Bejla i Ozila zašao u pozne godine budući da je u trenutku odlaska u penziju imao 37 godina. Legendarni napadač početkom sezone ostao je bez ugovora u Eibaru zbog čega je 15. maja rešio da se povuče sa velike scene i završi karijeru tokom koje je osvojio čak deset trofeja, od toga jedno Svetsko prvenstvo i jedno Evropsko prvenstvo.

Emanuel Adebajor – Mec, Monako, Arsenal, Mančester siti, Real Madrid, Totenhem, Kristal Palas, Bašakšehir, Kajzeri, Olimpija, Semasi. 

Verovatno će vas iznenaditi vest da je legendarni Emanuel Adebajor tek ove godine završio svoju igračku karijeru, ali jeste. Bivši reprezentativac Toga već nekoliko godina nije bio na radaru svetskih medija budući da se posle epizode u Turskoj preselio u Paragvaj!? Nakon godinu dana u sastavu Olimpije – bivši napadač Arsenala vratio se u otadžbinu gde je zadružio dres Semasija, a početkom marta završio je karijeru.

Lukas Leiva – Gremio, Liverpul, Lacio, Gremio.

Iako je još nekoliko velikih igrača tokom 2023. godine završilo karijeru rešili smo da poslednji na našem spisku bude Lukas Leiva. Legendarni Brazilac 15 godina igrao je na najvišem nivou u Evropi, pre svega u Liverpulu čije je boje branio punu deceniju, a potom je usledila i više nego uspešna epizoda u Laciju. Mogao je Leiva da završi karijeru posle Olimpika, ali je rešio da se od fudbala oprosti tamo gde je i počeo – u dresu Gremija!

Od fudbala su se oprostili još i – Hoakin, Šime Vrsaljko, Alesandro Diamanti, Martin Stekelemburg, Bojan Krkić, Eljaro Elia, Matias Fernandez, Huan Miranda, Kristijan Rodrigez i mnogi drugi…

SJAJNA AKCIJA CRVENO-BELIH: Dođi na proslavu titule, kupi barjak i budi human
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter