Izvor: BSCHAPPY
12.03.2024 u 05:40
0

KAKAV ŠOK U PUSTINJI: Neprepoznatljivi Đoković ispao sa Indijan Velsa, izgubio od „laki luzera“

Novak Đoković izgubio je u trećem kolu mastersa na Indijan Velsu od "laki luzera" i 123. tenisera na svetu Luke Nardija sa 2:1 (4:6, 6:3, 3:6).Stomačni problemi, rasprava sa sudijom, veoma loša igra i u trećem setu briljantni protivnik – na kraju večeri u Indijan Velsu, prvi teniser sveta Novak Đoković završio je učešće u trećem kolu.

Bio je daleko od svog najboljeg nivoa srpski teniser i 20-godišnji Italijan je to znao da iskoristi.Nakon što je ostvario svoju 400. pobedu na mastersima, Novak je izgubio od Italijana koji je pre skoro mesec dana poražen od 409. tenisera sveta, Indijca Rakuma Ramantana.

Luka Nardi, 20-godišnji „laki luzer“ koji je imao Đokovićev poster u svojoj sobi, slavio je sa 6:4, 3:6, 6:3.

Rival Italijanu biće Amerikanac Tomi Pol, 17. nosilac.

Posle polufinala sa Sinerom u Melburnu, još jedno Đokovićevog izdanje u potpunom neskladu sa onim na šta nas je navikao tokom karijere.

Forhend, kretanje, ritern – apsolutno ništa nije funkcionisalo, a na sve to, i Nardi je i te kako proigrao u trećem setu, te je zasluženo stigao do pobede.

Pred kraj prvog seta Đoković je tražio tabletu kako bi se izborio sa stomačnim problemima, a već dotad se i po govoru tela i po igri videlo da nešto nije kako treba.

U drugom setu Novak pravi brejk rano, pa ga gubi na bizaran način, da bi ipak uspeo da izjednači u setovima, uz za nijansu konstantniju igru i više grešaka Nardija.

Međutim, u trećem setu se Italijan konsolidovao, a Novak nije uspeo da podigne nivo igre, naprotiv. Nije Đoković stvorio nijednu brejk loptu, zapravo je u pet gemova na Nardijev servis zbirno uzeo sedam poena.

Na drugoj strani, Italijan je ključni brejk napravio u šestom gemu. Dva spektakularna udarca za 0-30, a potom i forhend Đokovića u mrežu. Spasava Novak prvu brejk loptu servisom, ali drugu ne – ispostavilo se da je to bio presudni trenutak.

Posle ove pobede, Nardi će prvi put u karijeri ući u top 100, projektovan je na 95. mesto, a ostaje da se vidi šta su dalji Novakovi planovi.

 

 

Đoković – Nardi 4:6, 6:3, 3:6

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter