Izvor: Tanjug.rs
21.02.2023 u 13:29
0

Pešić: Želimo da pobedom protiv Grčke izborimo plasman na SP

Da li Srbija može do još jednog Svetskog prvenstva?

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da će naš nacionalni tim pokušati da pobedom protiv Grčke izbori plasman na Svetsko prvenstvo.

Srbija će u petak u Atini gostovati selekciji Grčke, a tri dana kasnije naša selekcija će dočekati Veliku Britaniju u Beogradu. Pešić će na meču sa Grčkom moći da računa na Nikolu Milutinova, Dejana Davidovca i Ognjena Jaramaza.

„Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Grci dugo vremena igraju zajedno. Držimo sudbinu u svojim rukama, jer nemamo vremena da previše analiziramo protivnika. Želimo da pobedom u Grčkoj izborimo plasman na SP“, izjavio je Pešić na konferenciji za novinare.

Košarkaši Srbije počeli pripreme za mečeve sa Grčkom i Velikom Britanijom

Za meč u Grčkoj konkurisaće i Dangubić, Jeremić, Đurišić, Pecarski, Beslać, Radanov, Jović, Miletić, Ristić, Jagodić-Kuridža, Simanić, Uskoković i Šaranović.

Prvo mesto na tabeli grupe I kvalifikacija za SP drži Letonija sa 15 bodova, dok Srbija i Grčka imaju po 13. Potom slede Turska i Belgija sa po 11 bodova, dok je Velika Britanija poslednja sa devet. Plasman na Mundobasket izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe. Letonija i Grčka su već izborile nastup na SP, a Srbiji je neophodna jedna pobeda u naredna dva meča za siguran plasman na Mundobasket.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter