Izvor: Happz BSC Portal
20.11.2023 u 19:35
0

PARTIZANOVO PROKLETSTVO U LJUBLJANI: Crno-beli izgubili od Cedevite, Avramoviću razbijen nos! (VIDEO)

Košarkaši Partizana doživeli su treći poraz u ABA ligi.

Crno-beli su u utakmici 8. kola poraženi u gostima od Cedevita Olimpije sa 95:91 (22:27, 29:23, 22:21, 22:20).

Crno-beli nisu srušili prokletstvo Ljubljane, pošto su doživeli šesti uzastopni poraz, a od fuzije Olimpije i Cedevite nikada nisu ovaj tim savladali u Ljubljani.

KALINIĆ POHVALIO OBRADOVIĆA: „U njemu i dalje gori vatra i zato je najbolji“

Ima nešto u toj dvorfani Stožice što je čini neosvojivom za crno-bele. To nešto se videlo i večeras. Po pravilu neizvesna završnica, po pravilu, ljuta bitka, i po pravilu pobeda domaćih.

CEDEVITA OLIMPIJA – PARTIZAN 95:91 (22:27, 29:23, 22:21, 22:20)

Hala: Stožice, Ljubljana

Sudije: Ilija Belošević, Damir Javor, Marko Mustapić

CEDEVITA OLIMPIJA: Stjuart, Arman, Sou, Radović, Glas, Blažič, Prepelič, Džons, Šćuka, Klobučar, Šaškov. Trener: Simone Pjaniđani

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo. Trener: Željko Obradović

4. ČETVRTINA

40. minut,  93:91 – Promašio je Ledej otovoren šut za tri, a Kaminski nije uspeo da materajilzuje novi skok u napadu. Ledej sada pravi faul nad Prepreličem koji sa penala ne greši. Domaći su na maksimalnih plus 6 večeras. Ledej pogađa uz faul, ali će sudije geldati da li taj koš važi. Videlo se na snimku da je sve bilo po pravilima, a Ledej je promašio dodatno bacanje. To mu je treći promašaj sa penala. Uspeli su da se odbrane košarkaši Partizana, Smaialgić menja Kaminskog na ulasku u poslednji minut. Naneli precizan sa penala za minus dva.

39. minut – Novi promašeni napad Partizana, potom faul na Prepeliču. Pogodio je za 93:87. Ledej je pogodio iz teške situacije pod faulom – 93:89. Promašio je slobodno bacanje, njegov treći promašaj sa penala. Naneli je fauliran na 1:02 pre kraja. Pogodio je oba za 93:91.

38. minut, 91:87 – Ledej pogađa, Blažič ima dva penala posle faula Doužera. Drama u Stožicama polako dostiže vrhunac. Baš kako smo navikli u duelima ova dva tima kada igraju u Ljubljani Pogodio je Blažič oba puta. Sudije ne sviraju čista faul nad Anđušićem, pa šalju Blažiča ponovo na liniju za penale. Doužeru je sviran četvrti faul. Blažič je hladan kao led, postigao je već 29 poena. Obradović traži još jedan tajm-aut.

36. minut, 87:85 – Ledej je ponovo fauliran pri šutu, sada je polovičan sa penala. Partizan igra na momente vanserijski dobro, pa smo tako videli još jednu defanzivu za udžbenike. Ali Partizan igra na momente i početnički, pa je posle izgubljene lopte u napadu Blažič pogodio uz faul. Dodao je poen i sa penala. Kaminski igra zaista sjajno, ponovo pogađa pod faulom.  Sa penala postiže svoj 20. poern! Ledej faulira Blažiča, sudije sviraju nesportku, a Slovenac želi da se obračuna sa Partizanovim Amerikancem. Sudije gledaju snimak, i Prpeelič je bio agresivan, a Anđušić je sve smirivao. Preprelič dobija tehničku! Naneli pogodio bacanje zbog tehničke greške. Blažič pogodio oba zbog nesportske, a Cedevita Olimpija nije iskoristila dodatni napad. Kaminski je kratak u šutu za tri. Domaći imaju plus dva u psolednja četiri minuta.

35. minut – Ledej je fauliran. Promašio je prvo bacanje, pogodio drugo – 82:81.

34. minut82:80- Posle poena Kobsa, Sou je napravio petu ličnu grešku. Ledej je na liniji za slobodna bacanja, siguran je oba puta. Pogodio je Džouns dva napada zaredom, domaći su na plus pet u ovom trenutku. Anđušić menja jaramaza, a Kaminski Kabokla. Tu je i Doužer umesto Ponjitke. Kaminski pogađa uz četvrti faul Džonsa, pa koristi i dodatno slobodno bacanje.

33. minut – Džons popravlja svoj promašaj i posle ofanzivnog skoka pogađa – 78:75. Ledej smanjuje na 78:77. Džons na drugoj strani ponovo precizan – 80:77.

32. minut76:75 – Stjuart trojko otvara četvrtu četvrtinu, Jaramaz ne uzvrača. Faul Smailagića nad Stjuartom i odmah trener za Obradovića. Avramović se vratio u halu, ali nije u sportskoj opremi na klupi Partizana. Stjuart promašuje oba slobodna bacanja. Anđušić je kratak. Posle nove dobre odbrane Naneli i Ponjitka su se vratili na parket. Ledej je fauliran na šutu za tri poena, pogodio je dva penala, a Ponjitka uhvatio loptu u napadu. Promašio je i Ledej, a Smailagić zakucao posle novog ofanzivnog skoka.

31. minut – Stjuart postiže trojku – 76:71. Tajm-aut za Partizan. Stujart je fauliran, promašio je oba bacanja.

3. ČETVRTINA

30.minut – 73:71 – Kobs pogađa dva penala, a Doužer i Kaboklo sjajno sarađuju. Novo zakuzcavanje Brazilca. Lete crno-beli u odbrani, Naneli je čak završio u publici u pokušaju da dođe do lopte. Blažič pogađa u kontri, Prepelič na sreću promašuje za tri posle još jedne izgubljene lopte Partizana. Poslednjih pola minuta igraju Ponjitka i Jaramaz umesto Nanelija i Doužera. Dug napada crno-belih i faul Kobsa nad Kaboklom na 3,4 sekunde do kraja treće četvrtine. Pogađa oba bacanaj, pa ga zbog odbrane poslednjeg naapda menja Ledej. Anđušiću sviraju faul na pola terena pri šutu Kobsa za tri poena, a ovaj pogađa sva tri puta.

29. minut – Kobs sa linije slobodnih bacanja donosi novi rezultatski preokret – 68:67. Kaboklo zakucavanjem vraća prednost crno-belima – 68:69.

28. minut – Doužer precizan za dva – 63:65. Prepelič postiže desetu trojku Cedevite, njegovih 16 poena – 66:65. Smailagić zakucava, njegovi prvi poeni na meču – 66:67.

27. minut – Doužer pogađa trojku – 63:61. Sedma za Partizan iz 18 pokušaja. Kaboklo posle tajm-auta rešava napad za izjednačenje – 63:63.

26. minut63:63 – Deveta trojka domaće ekipe iz 16 pokušaja. Probio je Stjuart , a još jednom se nisu razumeli crno-beli u napadu i izgubili su loptu. Stjuart pogađa trojku, vraća je Doužer. Anđušić je na parketu umesto Ponjitke. Zvanično utakmicu gleda 5.527 ljudi. Dobra odbrana crno-belih, Kaboklo lako izlazi na kraj sa Blažičem

25. minut – Stjuart je precizan za dva – 60:58.

24. minut – Doužer siguran sa penala, a na parketu je prvi put Smailagić. Težak koš Blažiča, pa treći faul Džonsa. Kaminski precizan sa penala oba puta. Blažič pokušava sa više od osam metara na isteku napada i ne pogađa. Nije precizan ni Doužer, a Kaminski ponovo sjajno rešava odbranu rivala. Ponovo će na liniju za slobodna bacanja, sada pogađa samo prvo.  Odlična odbrana Ponjitke, sada on ima dva penala. Kaboklo menja Kaminskog, zaslužio je Amerikanac odmor. I Ponjitka je polovića sa penala, Doužer ne da Souu lake poene. I on je polovičan.

23. minut – Kobs postiže dvojku – 55:52. Doužer je fauliran pri šutu.

22. minut, 55:52 – Naneli je izgubio loptu u prvom napadu, a Stjuart napravio grešku u koracima na drugoj strani. Kaminski baca dva rivala fintama i lako polaže loptu u koš. Džons rešava odbranu nanelija pod košem Partizana. Kaminski ne pogađa, verovatno uz faul, ali bez reakcije sudija. Odbranio je centar crno-belih napad rivala, pa pod njihovim košem fauliran. U nastavku nije pogodio za tri, a Kobs uz mnogo sreće ubacuje za dva.

21. minut – Kaminski dvojkom otvara drugo poluvreme – 51:52. Džons vraća prednost domaćinu – 53:52.

2. ČETVRTINA

20. minut – Prepelič pogađa novu trojku, njegov 13. poen – 49:47. Doužer vraća trojku – 49:50. Džons za vođstvo Cedevite na poluvremenu – 51:50. Odlična odbrana Doužera i asistencija za Ponjitku i prednost Partizana. Tajm-aut za domaće u finišu poluvremena. Nisu iskoristili napad domaći, ali nije prošao pokušaj atraktvinog dodavanja Doužera Kaminskom. Stigla je trojka Prepeilča, vratio je Doužer odmah! Kobs je poenima zatvorio drugu deonicu.

19. minut – Doužer smanjuje na 46:45. Ponjitka posle sjajne odbrane Doužera u kontri polaže za 46:47.

18. minut – Ledej je izjednjačio na 43:43. Prepelič sa velike distance pogađa trojku – 46:43.

17. minut – Naneli je precizan sa linije bacanja – 41:41. Prepelič siguran sa penala – 43:41.

16. minut – Prepelič je fauliran. Pogodio je za vođstvo domaćina – 39:37. Naneli je prekinuo seriju domaćina – 39:39. Blažič u kontri pogađa za dva – 41:39. Njegovih 16 poena.

15. minut – Blažič pogađa još jednu trojku – 34:37. Tajm-aut za Obradovića. Treća uzastopna trojka Cedevite za izjednačenje – 37:37.

14. minut, 54:57 – Prepelič iz dva pokušaja pogađa trojku, jaramaz poentira psole prodora i upisuje se u strelce. Pravi svoj drugi faul i Kaboklo u još ranoj fazi utakmice. Anđušić odlično zaustavlja Glasa, ali šut Anđušića sa poludistance izlati iz koša. Ofanzivni skok Kabokla posle nove dobre odbrane crno-belih. Ide Brazilac na loniju za slobodna bacanja i ubacuje samo prvo. Blažič pogađa za tri, pa posle nešto lošijeg napada Partizana, ubacuje još jednu trojku. Obradović traži tajm-aut, ponovo je brzo istopljena prednost našeg tima.

13. minut – Prepelič pogađa trojku – 28:34. Jaramaz je precizan za dva – 28:36.

12. minut – Džons je smanjio na 25:32. Anđušić je povećao prednost Partizana sa linije bacanja – 25:34. Kaboklo poenima otvara drugi deo igre. Džouns ide na liniju za slobodna bacanja posle faula Kabokla. Pogodio je samo jednom. Na drugoj strani Radović faulira Kabokla, a odličnu akciju završava trojkom Anđušić! Sudar glavama Klobučara i Avramovića, as Partizana krvari i ide na klupu. Deluje da je u pitanju nos Avramovića, a svi pamte da je prošle sezone dugo igrao sa maskom zbog preloma. Sudije su gledale snimak, vidi se da Klobučar udara glavom Avramovića, ali ostaje dosuđen faul našem reprezentativcu. Džons pogađa posle novog ofanzivnog skoka. Umesto Avramovića igra Jaramaz. Anđušić pogađa dva slobodna bacanja.

Avramoviću je u jednoj akciji domaće ekipe razbijen nos. Morao je na klupu, a zatim u svlačionicu jer je krvario.

11. minut – Kaboklo pogađa dvojku – 22:29. Džons je fauliran u šutu. Pogodio je samo prvo bacanje – 23:29. Anđušić iz ugla pogađa trojku – 23:32

1. ČETVRTINA

10. minut – Kaboklo je fauliran. Promašio je prvo slobodno bacanje, pogodio drugo – 22:27.

Još jednom Naneli gubi loptu u napadu, a Kaminski pravi drugi faul. Ide na odmor, u igri je Bruno Kaboklo. Avramović faulom zaustavlja Soua, koji polovičnim učinkom sa penala dodatno smanjuje vođstvo Partizana. Blažić faulom zaustavlja crno-belog Brazilca, a Dužer pogađa posle prodora. Zamenio je Ponjitku u prethodnoj pauzi. Odlična odbrana još jednom i faul pravi Sou. Na parketu je i danilo Anđušić umesto Nanelija, a Kaboklo pogađa samo jedno bacanje. Ponovo brilojira Bruno u odbrani, ali Doužer ne pogađa trojku.

9. minut – Sou je fauliran u šutu. Pogodio je samo prvo – 22:24. Doužer prolazi kroz reket i poentira – 22:26.

8. minut, 21:28 – Raspoložen je Kaminski, pogađa trojku. Nije pogodio Blažič za tri, a Ponjitka je pokupio joiš jedan promašaj saigrača i poentirao. Dobra odbrana srpskog tima, pa trojka Kaminskog! Još jednom su crno-beli odlični u defanzivi, ali šut za tri Ledeja izlazi iz koša.  Sou zakucava posle dobre akcije domaćih. Nesporazum Kaminskog i Nanelija, Blažič pogađa u kontri, a trener Partizana Željko Obradović traži tajm-aut. Za dvadesetak sekundi domaći su se primakli sa minus 7 na minus 3.

7. minut, 17:21 – Aleksa Avramović prolazi kroz odbranu Cedevita Olimpije i poentira. Blažič iz ugla promašuje za tri. Napad ima Partizan. Ledej šutira, nije precizan, a njegov šut ispravlja Mateuš Ponitka.

6. minut – Džons pogađa – 17:17. Igra se gotovo bez odbrane. Pod kontaktom se namestio na šut za tri poena i pogodio iz vrlo teške pozicije. Međutim, nije bilo faula.

5. minut – Razigrani Kaminski pogađa svoj šesti poen – 13:14. Džons je fauliran posle ofanzivnog skoka. Pogodio je oba bacanja – 15:14.

4. minut – Pogađa trojku i Sou, vraća je Ledej! Čuje se pesma navijača Partizana u hali Stožice. Džons posle ofanzivnog skoka pogađa za dva, a Ledej je još jednom siguran u šutu za tri poena! Ulaz Blažiča i koš uz faul, pa dodaje i treći poen u ovom napadu. Odlična saradnja Nanelija i Kaminskog, a centar srpskog tima zaustavlja Stjuarta, pa stiže i da zakuca. Vodi Partizan posle četiri minuta.

3. minut – Sou pogađa novu trojku za domaći tim – 8:4. Ledej vraća trojku – 8:7.

2. minut – Džons je pogodio za domaće, a Kaminski bio precizan uz faul na drugoj strani. Nije iskoristio centar crno-belih dodatno slobnodno bacanje. Odbranio je Partizan napad, a Ponjitka posle ulaza postigao nove poene za goste. Blažič  je postigao prvu trojku na utakmici, Ledej nije pogodio posle prodora.

1. minut – Cedevita je iskoristila prvi napad i preko Stjuarta povela sa 2:0. Kaminski postiže poene pod faulom – 2:2. Promašio je dodatno bacanje.

Partizan je u Ljubljani bez Kevina Pantera i Uroša Trifunovića, a u tim su se vratili Balša Koprivica i Alen Smailagić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter