Izvor: BSC HAPPY/SPUTNJIK
29.01.2024 u 23:31
0

„MOŽETE DA NAS UBIJETE, ALI NE MOŽETE NAŠ DUH“: Novak OBJASNIO Australijancima srpski mentalitet

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, tokom boravka u Australiji dao je intervju za „Kanal devet“ u kojem je govorio o poteškoćama sa kojima se borio nekada i sa kojima se bori danas. Podsetio je srpski as još jednom pod kakvim uslovima je trenirao i istakao da ga i danas vatromet asocira na bombe.

Često Novak Đoković voli da podseti na to da je došao iz Srbije u kojoj je trenirao tokom teških devedesetih godina. U intervjuu za „Kanal devet“ prvi reket sveta još jednom je pokušao da Australijancima približi srpski mentalitet.
„Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na sportskim takmičenjima i to te očvrsne, a moglo je da ode na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis“, rekao je Novak.
Priznao je srpski as da i danas često razmišlja o bombarodvanju.
„Da li je to i dalje sa mnom? Moguće, ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina bilo je bombardovanje tokom dva i po sata. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad, pojavi se, posebno kada čujem vatromet jer me to podseti na bombe koje su eksplodirale. Nije naročito prijatno, to je verovatno trauma, ali da se vratim na pitanje – mislim da je povezano sa tim što nikada ne odustajem i to se pojavi u trenucima kada se lomi meč“, objasnio je Đoković.
Novinar Karl Stefanović potom je rekao Novaku da ga je „teško ubiti“, objasnio je da je srpski as bio velika prepreka Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadala, ali da je to i danas mnogo mlađim igračima.
„Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspelo šta sam ja? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio? Ali, to je samo jedno poglavlje mog života, biće ih još mnogo. Očevi treba da se igraju sa svojom decom, to mi je omiljeni deo dana, kada imaju moju pažnju, izmišljamo stvari i to je stvarno najlepše. Nedostaju mi, raznežio sam se“, poručio je srpski as.
To je trenutno i najveća prepreka u Novakovoj karijeri, malo vremena sa decom. Zbog rekorda i titula trpi porodičan život.
„Sin Stefan ima devet, a ćerka Tara šest godina, svakog dana, nedelje, mnogo toga se dešava. Njoj je ispao prvi zub i ja nisam bio tu za to. Istovremeno, najvažnije je sve balansirati“, rekao je Đoković.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter