Izvor: Sportklub.rs
18.04.2023 u 12:59
0

Kingsi i Vajld kroz OT do brejka, Karolina i Bruinsi sigurni

Prva četiri meča u plej-ofu NHL odigrana su u noći između ponedeljka i utorka. I ako se po jutru dan poznaje, biće ovo još jedno zanimljivo doigravanje.

Prednost u seriji stekli su Karolona Harikejnsi, Boston Bruinsi, Minesota Vajld i Los Anđeles Kingsi – Vajld i Kingsi u gostima i to nakon produžetaka.

Karolina Hairkejnsi poveli su protiv Njujork Ajlendersa pobedom 2:1 na svom ledu u prvom meču osmine finala plej-ofa.

Samo tri minuta i 47 sekundi bilo je potrebno domaćima da dođu do vođstva u ovom meču. Sebastijan Aho je sjajno iskoristio igrača više i doneo svom timu prednost.

Za Ajlenderse je igrač manje bio poguban i u trećem minutu druge deonice. Ovoga puta kazna je stigla u vidu gola Stefana Noesena.

Brz odgovor na drugi primljen gol i pogodak Rajana Puloka vratili su nadu gostima, ali ispostavilo se da je ovo bio konačan rezultat.

Fenomenalan je na golu Ajlendersa bio Ilja Sorokin sa 35 odbrana, deset manje upisao je na drugoj strani Anti Ranta, ali imao je i daleko manje posla jer su gosti uputili upravo toliko udaraca manje ka njegovom golu.

Domaći teren su u vođstvo u seriji pretvorili i Boston Bruinsi koji su rezultatom 3:1 savladali Florida Panterse.

David Pastrnak doneo je u pauer plej situaciji prednost Bruinsima na isteku šestog minuta prve trećine. Na 2:0 povisio je u trećem minutu drugog perioda Bred Marčand svojim 50. golom u plej-of mečevima.

Pantersi su uzvratili preko Metjua Tkačuka, ali tek da najave gol Džejka Debraska u 18. minutu druge trećine čime je postavljen konačan rezultat prve utakmice serije.

Sjajan meč odigrali su Dalas Stars i Minesota Vajld, a gosti su nakon više od pola sata igre u produžetku slavili 3:2.

Na prvi gol na meču čekalo se do 48 sekundi pred kraj prve trećine. Kiril Kaprizov je tada u pauer plej situaciji doneo prednost Minesoti.

Dalas u prva četiri minuta druge deonice dolazi do preokreta. Oba gola domaći su dali u situaciji sa igračem više, a mrežu Vajlda tresli su Rope Hintz i Džejson Robertson.

Brojne grubosti i isključenja samo su začinili ovaj duel, a Vajd do izjednačenja dolazi u 15. minutu druge deonice golom Sema Stila.

Stil je bio učesnik i kod odlučujućeg gola, ovoga puta asistencijom za Rajana Hartmana koji je Vajldu doneo pobedu nakon 32 i po minuta igre u produžetku.

Produžetak je doneo brejk i Los Anđeles Kingsima koji su rezultatom 4:3 savladali Edmonton Oilerse.

Leon Draisatl je nakon nešto više od šest minuta igre doneo vođstvo Oilersima, a pred kraj prve trećine Evan Bušard pogodio je u pauer pleju za 2:0.

Nakon druge deonice bez golova, ali deonice koja je obilovala dobrim hokejem i brojnim isključenjima izgledalo je da bi Oilersi mogli da dođu i do pobede. Gosti ipak nisu mislili tako.

Adrian Kempe smanjio je na 2:1 posle svega 52 sekunde igre u trećem periodu. Na odgovor domaćih čekalo se do isteka devetog minuta kada je drugi gol na meču da Draisatl.

Ali, onda je usledio spektakl gostiju. Kempe je na osam i po minuta do kraja dao novi gol. Ostalo je do kraja 50 sekundi kada je Bušard isključen zbog visoko podignute palice, a gosti ovu pozivnicu nisu odbili. Samo 17 sekundi je ostalo do kraja meča kada je Anže Kopitar doneo svom timu produžetak.

Igrač manje bio je preskup za Oilerse i u produžetku. Na satu je pisalo 9:03 kada je zbog spoticanja isključen Vinsent Dešarnais, a 9:19 kada je Aleks Iafalo doneo Vajldu pobedu. Najzaslužniji za trijumf Minesote svakako je Kopitar koji je učestvovao u svakom od četiri gola svog tima.

Blistali su i golmani u ovom meču. Čuvar mreže Kingsa Jonas Korpisalo upisao je 37 odbrana, njegov kolega na drugoj strani Stjuart Skiner 31.

SVI GA ZNAJU IZ „IGRE PRESTOLA“ Najjači čovek na svetu hteo da obori rekord, pa doživeo strašnu povredu – mišić mu je eksplodirao (VIDEO)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter