Izvor: Informer
26.09.2023 u 15:24
0

„SA VEĆIM LAŽOVIMA I PREVARANTIMA NIKAD NISAM RADIO“: PROSINEČKI ISPLJUVAO BIVŠI KLUB NA MRTVO IME – ni oni mu nisu ostali „DUŽNI“

Svetska fudbalska federacija presudila je da je Olimpija iz Ljubljane obavezna da isplati kompletan dug hrvatskom stručnjaku Robertu Prosinečkom.

Proslavljeni fudbalski as koji više od dve decenije radi kao trener, dobio je slučaj pred FIFA i Olimpija će morati njemu i njegovim saradnicima da isplati između 250 i 350 hiljada evra.

Robert Prosinečki je od marta do juna 2022. godine bio šef struke Olimpije, a pošto mu nije isplaćen novac koji je zaradio i koji mu je po ugovoru sledovao, obratio se FIFA.

 – Mogli su da kažu da ne znam posao, ali da nisam bio pošten – nikako. S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio, a radio sam s mnogima. Apsurdno je na kakav način oni vode klub, to ni Alfred Hičkok ne bi bio u stanju da napravi – rekao nedavno nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde.

„ZGAZIĆEMO NATO KAO TRULU ŠLJIVU, GUBICI PO ČOVEČANSTVO ĆE BITI VEĆI NEGO 1945.“: MEDVEDEV još jednom APOKALIPSOM

Uspeo je Hrvat da pobedi na arbitraži i novac će mu biti isplaćen u najkraćem roku. Ukoliko ne dođe do toga, klub iz Ljubljane će snositi teške sankcije Svetske fudbalske federacije. Ne cvetaju ruže popularnom „Žutom“, jer je početkom meseca njegov tadašnji klub Rudeš raskinuo saradnju sa njim, samo dva meseca nakon što je  Robi postavljen na tu poziciju.

Svojevremeno jedan od najboljih igrača u regionu je slavu stekao kao igrač, pošto je sa Crvenom zvezdom osvojio titulu evropskog šampiona. Kasnije je nastupao za mnoge klubove, od kojih su najpoznatiji Real Madrid i Barselona. To mu je otvorilo i trenerska vrata, pa je počeo kao asistent selektora u reprezentaciji Hrvatske 2006. godine i tu se zadržao naredne četiri. Zatim je preuzeo Crvenu zvezdu, gde je dočekan na velika vrata, ali je posle godinu i po dana napustio „Marakanu“ sa osvojenim Kupom. Ređali su se zatim Kajzerispor, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Denizlispor, Olimpija i na kraju pomenuti Rudeš. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter