Izvor: SPORTAL
01.09.2023 u 07:40
0

ŠTA KAŽE STATISTIKA: Košarkaši Srbije danas od 10 časova igraju sa Italijom

Košarkaška reprezentacija Srbije započinje drugu fazu Mundobasketa u Manili.

Protivnik je reprezentacija Italije, stari dužnik sa Evropskog prvenstva i kvalifikacija za Olimpijske igre.

Utakmica na Filipinima počinje u 10.00, po našem vremenu, a  prvog kola druge faze Mundobasketa možete pratiti na našem portalu.

Srbija i Italija su samo jednom do sada igrale na svetskim prvenstvima, i to na prošlom Mundobasketu 2019. u Kini, gde su „orlovi“ slavili sa 15 razlike (92:77). Na toj utakmici smo postigli po najmanje 20 poena u svakoj četvrtini.

KAKO NAŠI ORLOVI DA IZBEGNU NAJMOĆNIJE: Ima li načina zaobići AMERIKANCE i nastaviti FANTASTIČAN NIZ

Na tom SP je Srbija vezala četiri pobede od početka takmičenja, što i sada ima priliku da uradi, pošto je iz grupe B izašla sa 3-0.

Zanimljivo i da „orlovi“ do sada u Manili postižu čak 105 poena po utakmici, što im je najveći prosek po meču u istoriji na svetskim prvenstvima.

Što se tiče Italijana, oni se peti put susreću sa evropskim selekcijama na SP u 21. veku i izgubili su tri od prethodna četiri takva duela, i to sa najviše sedam razlike. Dakle, uvek je bilo tesno…

Bogdan Bogdanović je trenutno na 345 poena u svim nastupima na Mundobasketu, i niko više nije postigao od njegovog debija 2014. godine. Zanimljivo da je samo dvaput imao 30+ poena na 20 utakmica u dresu Srbije na SP, a jedna od tih partija bila je upravo protiv Italije 2019. u Kini – ubacio je „azurima“ 31 poen.

Najveća opasnost biće nam Simone Fontekio, koga je i Aleksa Avramović označio kao udarnu iglu rivala. Košarkaš Jute je jedini u svom timu postigao po najmanje 13 poena na svakoj utakmici na ovom Mundobasketu. Imao je čak 46 šuteva iz igre, 21 više od bilo kog saigrača.

– Srbija sada postaje klasik. Kao i uvek, moraćemo da odigramo savršen meč jer ćemo se ponovo suočiti sa veoma jakim timom, sa mnogo oružja koja imaju na raspolaganju, širokim talentom i veličinom. Jako mi je žao što na terenu neću videti Borisu Simanića, kome šaljem veliki zagrljaj i sreću. Što se nas tiče, igraćemo našu uobičajenu košarku, onu koja nas je do sada odlikovala. Video sam momke, veoma fokusirane i odlučne da naprave još jedan korak napred na ovom Svetskom prvenstvu. U ova dva dana smo se odmorili, napunili baterije, dobro trenirali i pripremili za meč. Mi smo spremni – kaže Đanmarko Poceko, selektor Italije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter