Izvor: happy BSC Portal/Sportalo.rs
05.11.2023 u 11:16
0

BORBA ZA TRON SE NASTAVLJA: Evo šta je Đokoviću potrebno da bi godinu završio na prvom mestu

Minulog ponedeljka Novak Đoković je ušao u 397. nedelju na vrhu ATP liste

Đoković je prvi sa 11.045 bodova. Prati ga Karlos Alkaraz sa 8.625 bodova. Njih dvojica su jedini koji odlučuju ko će godinu završiti na prvom mestu.

Alkaraz je poražen u drugom kolu ATP mastersa u Parizu i tako završio učešće na pretposlednjem turniru u godini. Španac je u Parizu branio 180 bodova, ali je zbog ranog ispadanja izgubio 170 bodova.

Printscreen/Twitter

 

Sa druge strane, Đoković je pobedom nad Rubljovim i ulaskom u finale mastersa u Parizu odbranio 600 bodova osvojenih prošle godine u „Bersiju“. U slučaju da u nedelju trijumfuje nad Grigorom Dimitrovim, Đoković će osvojiti dodatnih 400 bodova.

U praksi, to znači da je Novaku Đokoviću dovoljna jedna pobeda na Završnom mastersu u Torinu kako bi overio prvo mesto na kraju godine.

NOLE U POHODU NA NOVU TITULU: Veliko finale Pariza i bitku protiv Dimitrova (15 časova)

Samim tim bi definitivno prešao magičnu brojku od 400 nedelja na vrhu ATP liste, a s obzirom da do završetka Australijan opena, koji se igra u januaru naredne godine, neće biti većih pomeranja na ATP listi, nije isključeno i da dođe do 410 nedelja na vrhu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter