Izvor: Informer
21.12.2023 u 13:26
1

TERZIĆ PRIZNAO: Preuzimam odgovornost za neuspehe

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić obraća se povodom smene trenera Baraka Bahara i angažovanja Vladana Milojevića. O čemu govori, možete pratiti uživo na našem sajtu.

Crveno-beli su sinoć poraženi u Humskoj od Partizana (2:1), izgubili su prvo mesto i titulu jesenjeg prvaka. Odmah nakon meča nezvanično se moglo čuti da je Barak Bahar bivši, a rukovodstvo Zvezde otišlo je na pregovore sa Vladanom Milojevićem, koji će sutra biti predstavljen.

– Javnost je surova i ne da vreme. Kod nas očekuju odmah, čim neko dođe da bude Mesi. Ndijaje je doveden kao isključiva želja Baraka Bahara. Svi vi ste govorili u julu i avgustu da je Barak Bahar čudo, a ja sam spuštao loptu i rekao sam da Barak sam ne može ništa, on je jedna karika u lancu. Želelo je Ndijajea, kalsičnu devetku, vreme će pokazati je li pogrešio. Nije ovo matematika, pa da je dva i dva četiri. Ovde od mnogo faktora zavisi hoće li se igrač snaći. Ndijaje ima ugovor, do juna ostaje sigurno, videćemo kakav će tretman imati kod njega. Kreće kao i svi ostali, od njega zavisi. Čekaju nas nove pripreme, naporene, duge. Crvena zvezda ima veliki igrački kadar, gledaćemo da se rasteretimo i zbog finansija i zbog mira u svlačionici.

– Biće Milojević trener, sinoć smo obavili razgovore. Da je Bahar pobedio sinoć u derbiju, nastavili bismo saradnju. Jedini klub od Minhena do Milana i Istanbula, samo je Crvena zvezda igrala Ligu šampiona. I onda čujem komentare – sramno i nedopustivo. Nisam zadovoljan rezultatima, ali po igrama koje smo pružili, Crvena zvezda je bila fantastična. I protiv Mančester sitija i protiv Lajpciga i protiv Jang bojsa. Ko god potcenjuje Jang bojs, neka se presabere i vidi kakav je to klub. To što smo mi postavili cilj da ga pobedimo, govori o našoj veri i ambiciji. 

– Kao što preuzimam odgovornost za neuspehe, tako preuzimam i zasluge za uspehe. Setite se gde smo bili 2014. godine. Nekad se ljudi ponašaju kao da su se probudili iz zimskog sna, pa me pitaju a Ndijaje? A šta ja da im kažem? A šest titula, a sedam grupnih faza UEFA takmičenja? A tri Lige šampiona? A 72 miliona evra tržišna vrednost tima? A 260 miliona evra prihoda iz inostranstva?

– Ja kao najodgovorniji, uvek sam ja kriv. Ne dozvoljavam da se krivica prebacuje na saradnike, jer sam ih ja pitao. Ja sam vrh piramide, imam komandnu odgovornost i prvi put kad Zvezda ne bude šampion, podneću ostavku.

– Kad smo pregovarali sa Barakom, rekli smo mu da će u Crvenoj zvezdi imati sve osim vremena. Postoje crvene linije koje ne možemo da prolazimo. 

– Ne volim da govorim o kladionicama, ali kvote nikada nisu bile ovako drastično na strani Crvene zvezde. To govori koliko je Crvena zvezda kvalitetnija. Da je pobedila, imala bi pet bodova više od drugoplasiranog i bila bi jesenji šampion. 

– Planirali smo da pobedimo Jang bojs na „Marakani“ i odigramo nerešeno tamo. Planirali smo i da pobedimo u derbiju. Te utakmice bi promenile i sudbinu Baraka Bahara. Sad ne vredi pričati o šansama. Čestitam i Jang bojsu i Partizanu.

– Želim da prekinem sve spekulacije da će advokati imati pune ruke posla, da se zaštitio ugovorom, da moramo da platimo penale. Ugovor je jasan, bio je potpisan na tri godine. On će imati pravo da prima platu dok ne nađe novi posao. Nije čovek koji želi pare koje nije zaradio. Čim nađe novi posao, prestaćemo da ga isplaćujemo. 

– Nismo ispunili ciljeve koje smo sami zacrtali. Izvinjavam se najširoj zvezdaškoj javnosti, jer smo i mi sami očekivali više. Epilog svega je raskid ugovora sa dosadašnjim trenerom Barakom Baharom. Hvala mu na šestomesečnoj saradnji. Uradio je mnogo kvalitetnih stvari, drago mi je što se rastajemo kao prijatelji, što je svestan velikih očekivanja Zvezde.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “TERZIĆ PRIZNAO: Preuzimam odgovornost za neuspehe”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter