Izvor: Tanjug
10.04.2023 u 16:25
0

„BAJDEN JE NAJGLUPLJI PREDSEDNIK OD II SVETSKOG RATA“: Američki novinar izneo javnu tajnu?

Američki istraživački novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš ponovio je svoje tvrdnje da je predsednik SAD Džozef Bajden naredio da se digne u vazduh gasovod Severni tok, ocenivši da je time postupio na "glup način".

– Definitivno, Bajden bi mogao da ostane jedan od najglupljih predsednika od Drugog svetskog rata – rekao je Herš.

Ukazujući da američki predsednik nije mudro postupio kada je naredio da se digne u vazduh gasovod koji snabdeva zemlje saveznice, stvarajući probleme i Nemačkoj Herš je izazvao svetsku medijsku pažnju člankom objavljenim 8. februara, u kojem tvrdi da su eksploziv ispod ruskih gasovoda Severni tok 1 i 2 postavili ronioci američke mornarice uz pomoć norveških stručnjaka dok su se na Baltiku održavale vojne vezbe NATO-a prošlog juna, da bi ga zatim Norvežani aktivirali u septembru.

BAJDEN ODLUČIO: „Planiram da se kandidujem na izborima 2024.“

Herš se u svojim tvrdnjama pozivao na neimenovani izvor koji je rekao da je američki predsednik lično odobrio tu operaciju nakon devet meseci razgovora sa zvaničnicima administracije zaduženim za pitanja bezbednosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter