Izvor: TANJUG
13.02.2024 u 01:40
0

BAJDEN NE ŽELI DA RAT PRESTANE: SAD dele cilj Izraela da porazi Hamas

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je večeras nakon razgovora sa jordanskim kraljem Abdulahom Drugim u Beloj kući da SAD dele cilj Izraela da porazi Hamas, ali je istovremeno ukazao da je palestinski narod „takođe pretrpeo ogroman bol i gubitak“.

Bajden je ponovio da izraelske vojne operacije na Rafu ne bi trebalo da se nastave bez plana za osiguravanje bezbednosti i pomoći za više od milion Palestinaca koji su se sklonili na tom području.

„Takođe smo od početka bili jasni da se protivimo bilo kakvom prisilnom raseljavanju Palestinaca iz Gaze“, istakao je Bajden. Bajden je naglasio da radi na pronalaženju rešenja da se oslobode svi taoci koje drži Hamas, da se ublaži humanitarna kriza u Pojasu Gaze i da se postigne mir kroz rešenje o uspostavljanju dve države.

Bajden je rekao da je ohrabrio izraelske lidere da „nastave da rade na postizanju sporazuma“ o oslobađanju talaca i uspostavljanju privremenog primirja, nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanijahu odbio zahteve Hamasa. „Palestinske vlasti moraju hitno da se reformišu kako bi mogle efikasno da donesu rezultate za palestinski narod i na Zapadnoj obali i u Gazi“, ocenio je Bajden.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter