Izvor: TANJUG
20.05.2022 u 18:44
0

Bajdenu je OVA DRŽAVA PRIORITET tokom turneje po Aziji!

U vrhu dnevnog reda Bajdenove turneje po Aziji po svemu sudeći biće i pitanje Severne Koreje, čiji je lider Kim Džong Un odustao od zamrzavanja testiranja interkontinentalnih balističkih raketa.

Postoje indicije da je Pjongjang spreman da nastavi i testiranje nuklearnih bombi možda i dok je Bajden u regionu, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

NOVI SNIMAK BAJDENA DELI SE NA MREŽAMA, evo ko je ‘PREDSEDNIK AMERIKE’! (VIDEO)

„Saradnja SAD sa Južnom Korejom i Japanom samo će nas ojačati u suočavanju sa daljim provokacijama Severne Koreje“, izjavio je Bajdenov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan odgovarajući na pitanje o mogućnosti pomenutog testiranja oružja za masovno uništenje

On je dodao da su SAD poručile saveznicima i Kini da bi takva provokacija tokom Bajdenove posete „dovela do prilagođavanja načina na koji je američka vojska pozicionirana u regionu“.

I novi južnokorejski predsednik Jun Suk Jeol istakao je da će zauzeti oštriji stav prema Pjongjangu od svog prethodnika i očekuje se da će s tim u vezi zatražiti pomoć Bajdena, a upozorio je na preventivni udar ako postoji znak skorog napada i obećao je da će ojačati sposobnost za odvraćanje tako nečeg.

S druge strane, Severna Koreja je ignorisala pozive da se vrati diplomatiji.

Vašington je poručio da je otvoren za direktne razgovore sa Kim Džong Unom u bilo kom trenutku, ali nije javno ponudio nove ideje o tome kako nagovoriti rukovodstvo Severen Koreje na razgovor.

Bajden je takođe odlučio da ne poseti demilitarizovanu zonu koja odvaja Južnu od Severne Koreje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter