Izvor: Tanjug
16.06.2023 u 22:50
5

BRANIĆEMO SVAKI CENTIMETAR TERITORIJE NATO, LUKAŠENKO JE PROTIV SVOG NARODA: BLINKEN uplašeno tvrdi kako RUSIJA neće upotrebiti NUKLEARNO NAORUŽANJE

Američki državni sekretar Entoni Blinken danas je izjavio da nema naznaka da se Rusija sprema da upotrebi nuklearno oružje.

On je dodao da Vašington ne vidi razlog zbog čega bi menjao svoju nuklearnu politiku.

TOP 5 RUSKIH NAJSMRTONOSNIJIH KRSTAREĆIH RAKETA: Ovo sigurno niste znali

Blinken je to rekao komentarišući današnju izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da bi Rusija teoretski mogla da upotrebi nuklearno oružje, ali da trenutno nema potrebe za tim.

On je naveo da administracija predsednika Džozefa Bajdena pomno prati situaciju između Rusije i Belorusije nakon što je predsednik Vladimir Putin danas izjavio da je Moskva rasporedila taktičko nuklearno oružje u susednu zemlju. Kako je dodao, SAD su i dalje posvećene odbrani „svakog centimetra“ teritorije NATO.

A što se tiče same Belorusije, ovo je samo još jedan primer (predsednika Belorusije Aleksandra) Lukašenka koji donosi neodgovorne, provokativne odluke da ustupi kontrolu nad suverenitetom Belorusije protiv volje beloruskog naroda – rekao je Blinken.

TOP 5 RUSKIH NAJSMRTONOSNIJIH KRSTAREĆIH RAKETA: Ovo sigurno niste znali

U izjavi tokom ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu, Putin je naveo da je stiglo taktičko nuklearno oružje koje će biti uskladišteno u Belorusiji. Njegovi komentari usledili su nakon što je ruska državna novinska agencija TASS izvestila da je glavni istražni organ zemlje otvorio kancelariju u Belorusiji u vezi sa isporukom nuklearnog oružja. Ruski predsednik je, takođe, oštro kritikovao NATO i upozorio da postoji „ozbiljna opasnost od daljeg uvlačenja“ alijanse u vojni sukob isporukom vojnog naoružanja Ukrajini.

Ranije ove nedelje, beloruski predsednik Lukašenko rekao je da je njegova zemlja spremna da preuzme taktičko nuklearno oružje od Rusije, napominjući da je takvo oružje potrebno u cilju odvraćanja od agresije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “BRANIĆEMO SVAKI CENTIMETAR TERITORIJE NATO, LUKAŠENKO JE PROTIV SVOG NARODA: BLINKEN uplašeno tvrdi kako RUSIJA neće upotrebiti NUKLEARNO NAORUŽANJE”

  1. Koje vredjanje ljudske svesti. Jesu li makedonci na referendumu pitali narod želi li u nato. Rekli ne. Jeli neko pitaoCrnogorski Finski Švedski narid hiće li u nato ? Pazi i on de usudjuje da proziva Lukašenka ? Paako su oni amerikancima isprali mozak i nefunkcioniše nama na sreću još uvek funkcioniše.

    4
    0
    Odgovori
  2. Blinken ŠEGRT u poslu vanjske politike ubeđuje Amere i Svet,kako Rusi“neće“upotrebiti nuklearne glave,da Ameriku zravnajo i „presele“stolječima u natrag..Kamo sreče,da nebi upotrebili nuklearno naoružanje.Jer Amere ne mrze samo Rusi,SLAVENI smo uz Rusko Federaciju.U svetu ima tu još komunista,i sledbenika.A zna se,da baš Ameri mrze komuniste,što su več u Vietnamu pokazivali,ali posle neuspeha bežali,i to je njihova stalna praksa.Filmovi o njihovim“misijama“,je jedno,rat je drugo.Kao stari ratnik,veteran znam što pričam.

    4
    0
    Odgovori
  3. Mozete da „branite “ vodju NATOa a NATO drazve nisu Amerika , morao bi prvo referendum da se vidi da li ljudi zele da ih Vasi „brane „.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter