Izvor: N1
19.11.2023 u 13:32
0

BUGARSKU POGODILO VELIKO NEVREME: Proglašeno vanredno stanje, poginule dve osobe

Građani su pozvani da ostanu kod kuće

Olujni vetar, jaka kiša i sneg pogodili su u nedelju velike delove Bugarske. Dve osobe izgubile su život, a naneta je i ozbiljna materijalna šteta. poremetivši snabdevanje električnom energijom u gradovima i selima, rekli su zvaničnici u nedjelju.

Stanovnici istočne Bugarske, koja je najteže pogođena olujom, rekli su da nikada nisu videli takvo nevreme.

Vanredno stanje proglašeno je u crnomorskom gradu Varni, gde su zvaničnici rekli da ekstremne vremenske prilike predstavljaju ozbiljne rizike za stanovništvo. Lučki grad je pogodio olujni vjetar i obilna kiša pomešana sa snegom.

Kancelarija gradonačelnika saopštila je da je u svim opštinama Varne poremećeno snabdevanje električnom energijom, a ključni putevi su blokirani oborenim drvećem i granjem.

Građani su pozvani da ostanu kod kuće i da ne koriste automobile osim u hitnim slučajevima.

Međunarodni aerodrom Varna je bio otvoren, ali je bilo odloženih i otkazanih letova.

Policija je u subotu objavila da je muškarac poginuo nakon što je njegov kombi udario u oboreno drvo na glavnom bulevaru u glavnom gradu Sofiji, dok je u Varni žena umrla odmah nakon što ju je udarila grana drveta koja je pala.

Bugarski meteorolozi objavili su u nedelju upozorenje na opasno vreme za veći deo istočne Bugarske, sa udarima vetra i do 125 kilometara na sat.

Očekuje se da će jaka kiša zbog pada temperature preći u sneg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter