Izvor: BSC Happy
21.03.2023 u 15:53
0

CARSKA PALATA ZA DVA CARA!: Putin dočekao Sija u Kremlju!

Rusija i Kina su u utorak predstavile svoje „prijateljstvo bez ograničenja“ tokom pompoznog Kremlja koji je imao za cilj da učvrsti odnose usred borbi u Ukrajini.

Nakon što je prethodne noći ugostio kineskog lidera Si Đinpinga na privatnoj večeri od sedam jela u trajanju od 4 i po sata, ruski predsednik Vladimir Putin ga je dočekao u staroj carskoj palati na razgovorima u kojima su učestvovali najviši zvaničnici obe zemlje.

Si je polako hodao uz raskošno stepenište Velikog kremaljskog dvorca prekriveno crvenim tepihom dok su stražari u paradnim uniformama u stilu 19. veka škljocali pažnju.

PLAČNE OČI ZAPADA UPRTE KA MOSKVI: Si umesto ukora, zagrljaj Putinu!

Putin je čekao da pozdravi kineskog lidera u sali Svetog Đorđa u kojoj su zidovi prekriveni pločama od belog mermera sa zlatnim graviranim imenima vojnih jedinica i vojnika odlikovani ordenom Svetog Đorđa, vrhunskom vojnom nagradom koju je ustanovila Katarina Veliki.

U strogo koreografiranoj ceremoniji ispunjenoj carskom veličinom, dvojica lidera su sa suprotnih strana ušla u ogromnu prostoriju sa lusterima i rukovali se u sredini uz melodiju ruske i kineske nacionalne himne. Prošli su pored grupe ruskih i kineskih zvaničnika kako bi seli za razgovore.

Putin i Si su nosili crna odela i tamnocrvene kravate. Festival je odrazio važnost Sijeve trodnevne posete Rusiji koja je dala snažan politički podsticaj Putinu samo nekoliko dana nakon što je Međunarodni krivični sud izdao nalog za hapšenje ruskog lidera pod optužbom za navodnu umešanost u otmice hiljada dece iz Ukrajine.

Moskva, koja ne priznaje jurisdikciju suda, odbacila je taj potez kao „pravno nevažeći“, ali je dodatno pojačao pritisak na ruskog lidera dok se borbe u Ukrajini odvlače već drugu godinu.

PUTIN I SI ĆE DANAS ZVANIČNO RAZGOVARATI U KREMLJU: Energetika, trgovina, vojna saradnja i Ukrajina najvažnije teme

Govoreći na početku njihovog sastanka u ponedeljak, Putin je pozdravio predloge Kine za političko rešenje i prekid vatre u Ukrajini.

SAD su kritikovale plan Pekinga kao potez koji ima za cilj da omogući Rusiji da ojača svoje dobitke.

Pre prisustvovanja razgovorima u Kremlju, Si se sastao sa ruskim premijerom Milhailom Mišustinom.

Za razliku od njih, ruski i kineski zvaničnici koji su prisustvovali razgovorima nosili su medicinske maske – podsećanje na pandemiju COVID-19 koja je zaustavila međusobne posete.

Si je to kratko osvrnuo, rekavši Mišustinu da je srećan što se vratio u Moskvu posle duge pauze zbog pandemije.

Rekao je da je pozvao Putina tokom večere u ponedeljak da poseti Kinu kasnije ove godine kako bi prisustvovao sastanku na najvišem nivou kineske regionalne inicijative Pojas i put.

Si je odseo u potpuno novom Soluke Hotelu u kineskom vlasništvu smeštenim u raskošnom parku pored reke u centru Moskve koji ima drveće i biljke iz cele Kine.

Za vožnju po Moskvi koristio je limuzinu kineske proizvodnje Hongki.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter