Izvor: BSC Happy
10.04.2023 u 21:09
0

STIŽE UKRAJINSKA OLUJA: Da li su Rusi spremni?

Ukrajinska kontraofanziva se dugo očekivala nakon višemesečnog ratovanja na istoku.

Ukrajinski branioci takođe su imali teške gubitke.

Moskva šalje specijalne snage i vazdušno-desantne jedinice da pomognu u napadu na Bahmut pošto su članovi ruske privatne plaćeničke grupe Vagner iscrpljeni. 

MISIJA UNIŠTITI PRAVOSLAVLJE: Nacistički pristup na snimku kog nikog neće ostaviti ravnodušnim! (VIDEO)

Vagnerovi plaćenici su predvodili napad na Bahmut koji ga je ostavio uglavnom u ruševinama.

.Ukrajinski generalštab saopštio je da su ruske snage napravile neuspešno napredovanje u oblastima zapadno od Bahmuta i da je najmanje 10 gradova i sela bilo pod ruskim granatiranjem.

Donjeck je jedna od četiri provincije u istočnoj i južnoj Ukrajini koje je Rusija proglasila pripojenim prošle godine i koja nastoji da u potpunosti okupira u onome što se čini da je promena u svojim ratnim ciljevima nakon što nije uspela da pregazi zemlju nakon invazije u februaru 2022.

Kontrola Bahmuta bi mogla da omogući Rusiji da direktno gađa ukrajinske odbrambene linije u Časiv Jaru na istoku i otvori put svojim snagama za napredovanje na dva veća grada u regionu Donjecka – Kramatorsk i Slavjansk.

MOSKVA DOBILA ORUŽJE OD SEVERNE KOREJE? Nebenzja negira!

Dok je Ukrajina rekla da želi da nanese što više žrtava ruskim snagama dok priprema sopstvenu kontraofanzivu, predsednik Volodimir Zelenski je prošle nedelje priznao da bi vojnici mogli da budu povučeni ako rizikuju da budu u okruženju.

U drugoj akciji, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su njene snage uništile skladište sa 70.000 tona goriva u blizini Zaporožja.

Oni su uništili skladišta ukrajinske vojske u kojima se nalaze rakete, municija i artiljerija u regionima Zaporožja i Donjecka, saopštilo je ministarstvo.

Ukrajina je takođe izvestila o raširenom ruskom granatiranju u severnim regionima.

„UVEK JE KREMLJ KRIV“, SAD IAKO ŠPIJUNIRAJU NE“: Peskov o curenju informacija!

Zvaničnici na jugu rekli su da su ruski avioni koristili navođene bombe protiv gradova u oblasti Herson.

U retkoj koordinaciji između zaraćenih strana, Rusija i Ukrajina izvršile su još jednu zamenu zarobljenika, sa 106 ruskih zarobljenika oslobođeno u zamenu za 100 Ukrajinaca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter