Izvor: BSC HAPPY
22.02.2023 u 08:46
0

ERDOGAN DONEO ODLUKU: Turska zabranila otpuštanja u 10 gradova kako bi zaštitila radnike i preduzeća od finansijskih posledica nakon zemljotresa

Turska je danas pokrenula privremenu šemu podrške zaradama i zabranila otpuštanja u 10 gradova kako bi zaštitila radnike i preduzeća od finansijskih posledica ogromnih zemljotresa koji su pogodili jug zemlje ranije ovog meseca.

Ovi potezi su deo koraka turske vlade da se minimizira ekonomski uticaj najgoreg zemljotresa u Turskoj u modernoj istoriji koji je ostavio desetine hiljada mrtvih.

Poslodavci čija su radna mesta bila „teško ili umereno oštećena“ imali bi koristi od podrške da delimično pokriju plate radnika kojima je skraćeno radno vreme, objavio je Službeni glasnik Turske.

Turska izašla sa najnovijim podacima: Više od 41.000 stradalih u razornom zemljotresu!

Zabrana otpuštanja uvedena je i u 10 provincija pogođenih zemljotresom u kojima je vanredno stanje na snazi.

Turski parlament uveo je vanredno stanje na tri meseca 7. februara, na zahtev predsednika Tajipa Erdogana.

Vlada je takođe ponudila podršku za plate i uvela zabranu otpuštanja 2020. godine u pokušaju da ublaži ekonomski udarac COVID-19.

Poslovne grupe i ekonomisti kažu da bi zemljotres mogao koštati Ankaru i do 100 milijardi dolara za obnovu stambenih objekata i infrastrukture, i smanjiti jedan do dva procentna poena ekonomskog rasta ove godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter