Izvor: Kurir.rs
28.04.2023 u 08:31
0

OFANZIVNI NAPADI NE JENJAVAJU: Uzbuna širom Ukrajine, granatiran Kijev posle skoro dva meseca (VIDEO)

Za sada nema izveštaja o žrtvama u prestonici. U Ukrainki u Kijevskoj oblasti dve osobe su povređene.

Na udaru ruskih raketa protekle noći našlo se nekoliko ukrajinskih gradova, uključujući i prestonicu Kijev.

RUSI ZAPALILI NEBO: Udar u Bahmutu strahovit odgovor Kijevu

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Igor Klimenko potvrdio je da je pet ljudi poginulo, a 13 povređeno u noćašnjem ruskom raketiranju gradova Dnjepar i Umanj i Kijevske oblasti.

Snimak očevidaca pokazuje oštećene zgrade. Delovi zgrade su se srušili, a lokalna policija je saopštila da osoblje hitne pomoći sprovodi operacije potrage i spasavanja na mestu napada.

U Kijevu je ukrajinski sistem protivvazdušne odbrane oborio 21 od 23 projektila i dve bespilotne letelice, saopštili su zvaničnici u Telegramu. Šef vojne uprave grada Kijeva rekao je da je ovo prvi ruski raketni napad na prestonicu u poslednjih 51 dan.

Nema neposrednih izveštaja o civilnim žrtvama u prestonici. Napadi dolaze u trenutku kada se veruje da se ukrajinske snage pripremaju za vojnu ofanzivu sa novom opremom, uključujući tenkove, koju su isporučili zapadni saveznici.

Rusija se bori da napreduje u zimskoj ofanzivi, uključujući 10-mesečnu bitku za kontrolu nad strateški važnim gradom Bahmut na istoku zemlje.

Napadi dolaze pošto se očekuje da će ukrajinske snage uskoro pokrenuti ofanzivu sa novom vojnom opremom, uključujući tenkove, svojih zapadnih saveznika, nakon što su ruske snage malo napredovale u svojoj zimskoj ofanzivi.

NATO je u Ukrajinu poslao 1.550 oklopnih vozila i 230 tenkova, otkrio je šef alijanse.

„Ukupno smo obučili i opremili više od devet novih ukrajinskih oklopnih brigada. Ovo će dovesti Ukrajinu u jaku poziciju da nastavi da preuzima okupiranu teritoriju“, rekao je Jens Stoltenberg. Stoltenberg je ovu pomoć opisao kao „bez presedana“, ali je upozorio Kremlj da NATO neće „potceniti“ Rusiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter