Izvor: Tanjug
19.12.2022 u 22:34
0

GUTEREŠ IZNEO SVRSISHODNE NAMERE KOJE MENJAJU SVET? „Sazvaću ambiciozan klimatski samit za septembar 2023. godine!“

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je danas u Njujorku da će sazvati klimatski samit za septembar sledeće godine, na kojem će biti razmotreni ambiciozni planovi za konkretne akcije za sprečavanje globalnog zagrevanja.

RUSI PISALI UJEDINJENIM NACIJAMA Traži se od Gutereša da zaustavi ukrajinsko kršenje međunarodnog humanitarnog prava!

Gutereš je pozvao lidere država, predstavnike poslovnog sveta, civilnog društva i finansija da se više angažuju u borbi protiv klimatskih promena, jer je to jedini put zadržavanja globalnog zagrevanja, prema planu, do 1,5 stepeni Celzijusa, Gutereš je, na konferenciji za novinare na kraju godine, rekao da će se i dalje angažovati u potrazi za postizanjem mira u Ukrajini u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom Ujedinjenih nacija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ključni princip osnivačke Povelje UN jeste poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, ukazao je Gutereš, napominjući da nije optimista da će u bliskoj budućnosti otpočeti mirovni pregovori za Ukrajinu i smatra da će se rat nastaviti.

Gutereš je, međutim, izrazio očekivanje da će mir u Ukrajini biti postignut naredne godine, preneo je Rojters.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter