Izvor: Tanjug
28.04.2023 u 21:04
0

„NEPRIJATELJI ĆE PLATITI“: Iran preti osvetom zbog optužbi za trovanje učenica

Iransko Ministarstvo za obaveštajne poslove optužilo je danas „strane neprijatelje i disidente da podstiču strahove u vezi sa sumnjom na trovanje učenica“. Navodi se da u nalazima na terenu i laboratorijskim istraživanjima nije primećena nikakva toksična supstanca koja bi mogla da izazove trovanje, kao i da nije bilo smrtnih slučajeva ili dugotrajnijih problematičnih fizičkih stanja“.

Ministarstvo je okrivilo i masovnu histeriju među studentima zbog navedene situacije, koja je usledila nakon višemesečnih protesta protiv iranskih vlasti nakon smrti Mahse Amini, devojke koju policija uhapsila zbog navodnog kršenja strogih pravila o oblačenju. Sumnje na trovanja počele su u novembru u svetom šiitskom muslimanskom gradu Komu i proširila se na 28 od 31 iranske provincije, što je navelo neke roditelje da odvode decu iz škole i protestuju.

SMRTNA KAZNA ZA IZDAJU: Putin odlučio

– Uloga neprijatelja u podsticanju ove krize je neosporna, jer su se pojedinci, grupe i zapadni mediji, naročito na persijskom jeziku, kao i strani političari i međunarodna tela fokusirali na ovo u poslednjih nekoliko meseci – ističe se u izveštaju ministarstva koji su preneli državni mediji.

U izveštaju se neimenovani disidenti optužuju za izazivanje straha od proizvodnje propagandnih video snimaka i upozoravaju na progon pojedinaca, grupa, medija, „koji su optuživali vladu i svrstali se sa neprijateljima“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter