Izvor: Happy BSC
08.05.2022 u 09:21
0

ISPOVEST HRVATA VJEKOSLAVA KOG SU PUTINOVI SPECIJALCI ZAROBILI U MARIUPOLJU! Ratovao na UGOVOR a sada mu život visi o koncu (VIDEO)

Zarobljeni Hrvat Vjekoslav Prebeg, koga su Rusi zarobili na frontu u Ukrajini, odrastao je na zagrebačkoj Knežiji, a odmalena je planirao karijeru u vojsci, kažu njegovi bliski prijatelj. Nakon što je u Tigrovima proveo nekoliko godina, shvatio je da će teško napredovati i otići u neku misiju, zato je napustio njihove redove i otišao dalje.

Pre godinu i po otvorila mu se prilika da se priključi marincima u Ukrajini, što je i uradio.

Vjekoslav u Ukrajinu nije otišao kao ‘plaćenik‘, već na ugovor i plata mu je tamo bila oko hiljadu američkih dolara. U Ukrajini je, navodno, našao i devojku s kojom je živeo, rekao je jedan njegov prijatelj s kojim je, tvrdi, bio u stalnoj komunikaciji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na njegovom profilu na društvenim mrežama se vidi da je već duže vreme u Ukrajini,  piše i da živi u mestu Mikolajiv.  Njegov poslednji status napisan je 28. februara, a stoji: „Da sve obavestim. Idem oflajn. Neću biti dostupan, jer u 21. veku postoji tehnologija kojom vas mogu locirati po uključenim telefonima“.

RUSI UHVATILI HRVATA dok je pokušavao da pobegne iz Mariupolja! Preti mu SMRTNA KAZNA?! Pridružio se ukrajinskoj vojsci zbog devojke?! (VIDEO) (FOTO)

Prijatelji su mu pružili podršku, ali nakon što je objavljena informacija da je on uhvaćen, ljudi su počeli deliti na njegov profil i tu vest. 

Hrvat je u februaru objavio snimak mesta u Ukrajini u kojem su se u tom trenutku vodile borbe, na kome govori da Rusi pucaju na civile i da je to način na koji „Rusi uvode mir, pucajući na civile“. I ranije je izveštavao prijatelje na mrežama o tome da je živ i da li traju borbe.

Jedan od njegovih saboraca i prijatelja na društvenim mrežama je Šaun Piner, britanski borac iz Vatforda koga su takođe zarobili ruski vojnici, sa njim je tada uhvaćen i Ejden Aslin. Uhvaćeni su u Marijupolju gde su branili Ukrajinu, a otad ih prikazuje ruska nacionalna televizija na kojoj izjavljuju da su zarobljeni.

„Nedavno pojavio nivi snimak na kome je tužičlac Andrei Spivak iz Donjecke Narodne Republike, izjavio da ih terete za nekoliko krivičnih dela protiv civila. Optužbe se odnose na to da su bili na teritoriju suverene države i pokušavali zadržati vlast nad teritorijom“, navodi Vatford Observer. Tužilac je kazao kako je Piner „zarobljen i zbog terorističkog čina“ i da je napao civile, a i vojnike.

Maksimalna kazna za ova dela je smrtna kazna„, kazao je Spivak, prenosi Vatford Observer.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter