Izvor: TANJUG
12.12.2023 u 22:59
0

IZRAEL OSUDIO USVAJANJE REZOLUCIJE: Arapski svet pozdravio

Ambasador Izraela pri Ujedinjenim nacijama Gilad Erdan izjavio je danas da će Generalna skupština UN glasati o „još jednoj licemernoj rezoluciji“. „Ne samo da ova rezolucija ne osuđuje Hamas za zločine protiv čovečnosti, nego uopšte ne pominje Hamas. To će samo produžiti smrt i razaranja u regionu“, rekao je Erdan u Generalnoj skupštini UN. Dodao je da je jedina namera Hamasa da uništi Izrael i da je ta palestinska militantna grupa, prema njegovim rečima, potvrdila da će ponavljati svoje zločine iznova i iznova dok Izrael ne bude prestao da postoji. „Pa zašto bi iko želeo da pomogne Hamasu da nastavi svoju vladavinu terora i ostvari svoju satanističku agendu. Svi znamo da takozvani humanitarni prekid vatre u ovoj rezoluciji nema nikakve veze sa humanošću. Izrael već preduzima sve mere da olakša ulazak humanitarne pomoći u Gazu“, istakao je izraelski diplomata. On je naveo da je potrebno da se Hamas pozove na odgovornost, dodavši da prekid vatre znači samo jedno – „opstanak Hamasa“. „Iskreno, ne znam kako neko može da se pogleda u ogledalo i podrži rezoluciju koja ne osuđuje Hamas i čak ne pominje Hamas po imenu“, rekao je Erdan.

USVOJENA REZOLUCIJA O HITNOM PREKIDU VATRE U GAZI! Evo kako je glasala Srbija u Ujedinjenim nacijama

Ambasador Egipta u UN: Rezolucija je jedina garancija za spas Palestinaca u Gazi

Ambasador Egipta pri Ujedinjenim nacijama Osama Mahmud Abdelkalek Mahmud izjavio je danas da je rezolucija kojom se poziva na prekid vatre u Gazi „veoma jednostavna, jasna i eksplicitna“. „Sadrži samo četiri operativna paragrafa. Međutim, primena ovih paragrafa tek treba da se desi, iako je tragična humanitarna situacija nepodnošljiva za Palestince“, rekao je on na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Dodao je da je usvajanje i implementacija ove rezolucije „jedina garancija za spas nevinih civila“.

Američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Linda Tomas Grinfild izjavila je danas da rezolucija o hitnom prekidu vatre u Gazi predstavlja još jednu rezoluciju kojom se ne osuđuje palestinska militantna grupa Hamas. „Naš cilj mora da bude da dugoročno zaustavimo smrt, devastaciju i razaranje, a to jednostavno nije budućnost koju Hamas želi da vidi“, rekla je ona u Generalnoj skupštini UN. Tomas Grinfild je dodala da SAD rade na „održivom miru“, kao i da se Vašington slaže sa nekim delovima rezolucije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter