Izvor: Kurir
17.04.2024 u 12:20
8

„JA SAM PRAVOSLAVNI HRIŠĆANIN I PRAVI RUSKI MUŠKARAC“: Ne mogu samo da sedim i gledam i da ne učinim ništa

Cezar, komandant Legije "Sloboda za Rusiju", kaže da je ruski hrišćanski vojnik koji želi da svrgne sa vlasti predsednika Vladimira Putina.

– Kada budemo imali dovoljno trupa, oslobodićemo jednu celu rusku (federalnu) oblast. Ustanovićemo vladu… Pobuna će jačati i nastavićemo dalje ka drugim oblastima pre nego što pokrenemo marš na Moskvu – poručio je on u intervjuu za Politiko.

Briselski sajt navodi da „Cezar ima poruku za cara“, misleći na Putina.

– Ja sam pravoslavni hrišćanin i pravi ruski muškarac, a ne Sovjet, koji ne može da samo sedi i gleda šta se dešava u ovom kriminalnom ratu (u Ukrajini) i ne učini ništa. Morao sam da stanem na stranu ukrajinskog naroda – kazao je Cezar, čije je pravo ime, prema podacima dostupnim na internetu Maksimilijan Andronikov i star je 50 godina.

Politiko navodi da je ovaj bivši fitnes trener iz Sankt Peterburga, inače i Putinovog rodnog grada, koji je otac četvoro dece, spreman za dugu borbu i to po svemu sudeći onu koja će se proširiti mnogo dalje od rata koji besni u Ukrajini.

– Ako ostanem živ, vratiću se u moju otadžbinu s oružjem u rukama kako bih uklonio Putinov režim – rekao je Cezar.

Politiko navodi da se ovaj komandant nije hvalisao i da je njegov projekat dugoročan, a u njemu ga ne ometa čvrsta kontrola koju Putin ima nad zemljom.

Cezar već ima timove sabotera unutar Rusije koji se trude da izazovu haos kada god mogu, iako on negira da su imali bilo kakve veze sa prošlogodišnjim bombaškim napadom u kafiću u Sankt Peterburgu u kojem je ubijen uticajni ultranacionalistički vojni bloger Vladlen Tatarsk i ranjeno 40 ljudi.

Takođe negira učešće u eksploziji bombe u automobilu u kojoj je u avgustu 2022. stradala Darija Dugina, ćerka Aleksandra Dugin, ultranacionalističkog ideologa koji je Putinov miljenik.

DA LI ĆE KINA REŠITI STVAR: Si Đinping predložio četiri principa za rešavanje situacije u Ukrajini

– To jednostavno nije naš stil – tvrdi Cezar.

Navodi se da je Legija „Sloboda za Rusiju“ jedna od tri ruske paravojne formacije suprotstavljene Kremlju, koje se bore na strani Ukrajine.

Pored nje tu su i Sibirski bataljon i Ruski dobrovoljački korpus (RDK) na čijem čelu se nalazi Denis Kapustin, kojeg su nemačke vlasti označile kao „jednog od najuticajnijih neonacističkih aktivista“ u Evropi.

Navodi se da delu ukrajinskih snaga nije prijatno povezivanje vojne obaveštajne službe HUR sa Kapustinovim RDK zbog neonacističkih korena te paravojne formacije, sličnih zamerki nema kada je u pitanju Cezarova legija, koja ima širu osnovu kada je u pitanju članstvo.

Cezar je intervju za Politiko dao u hotelu u centru ukrajinske prestonice Kijeva.

– Mi nismo Prigožin – poručio je Cezar, misleći na pokojnog vođu vagnerovaca čija je pobuna koja je prerasla u puč protiv Kremlja brzo stopirana prošlog juna.

Cezar je za sebe i pripadnike Legije „Sloboda za Rusiju“ kazao da „nisu avanturisti“.

– Mi smo politički vojnici. Mi tačno znamo šta su nam ciljevi. Mi ćemo do pobede stići korak po korak. To neće biti skoro, ove godine. Možda neće biti ni sledeće godine. Ali je to samo pitanje vremena – rekao je on.

Cezar je priznao da i sam ima ultradesničarske korene i da je pre 15 godina pristupio „Ruskom carskom pokretu“ belih rasista, koji su SAD označile kao „terorističku organizaciju“.

– U pokretu su bili neki veoma dobri ruski oficiri iz specijalnih snaga i tako sam naučio nešto o ratovanju i pre nego što sam pristupio Legiji „Sloboda za Rusiju“. I dalje sam ultradesničar, ali nisam ludi neonacista niti nacionalsocijalista ili bilo šta slično. Ja sam ruski patriota, ali razumem Tatare i Dagestance i Čečene. I oni bi želeli da budu gospodari na svojoj zemlji i tako bi trebalo da bude – naveo je Cezar.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

8 thoughts on “„JA SAM PRAVOSLAVNI HRIŠĆANIN I PRAVI RUSKI MUŠKARAC“: Ne mogu samo da sedim i gledam i da ne učinim ništa”

  1. Takovih likova kao Cezar ima i kod nas. Daje izjavu u Kijevu,,onom istom Kijevu koji se savio u službu takozvanom zapadu koji daje sve od sebe u rušenju i razaranju rusije i pravoslavnog bića u njoj. Onog iskonskog pravoslavlja a koje poštuje drugog i drugačijeg. Da se Kijev nije jasno očitovao po pitanju rusa i pravoslavlja ubijajući pravoslavnu djecu rušeći i zatvarajući pravoslavne crkve manastire vezujući pravoslavne za bandere. Taj što se prestavlja kao Cezar nije mu ni za sandalu. To je samo prodana duša koja pomaže zapadu u jednom od brojnih mu pokušaja da rasture pravoslavlje i domognu se ruskih prirodnih bogastava. U pamet se takozvani cezare…

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovo govno koje se predstavlja kao Ruski patriota i tezi raspadu Rusije sto je interes i Amerikanaca tj kolektivnog zapada treba ubiti kao psa.

    0
    0
    Odgovori
  3. Mislim da Cezara i njegove misli pokrece novac. A ova prica podseca na pusti san. Skoro je bio jedan njegov predhodnik sto se zaletao na cara, kako zluradi list naziva Putina, pa smo videli kako je prosao. Ovome Cezaru izjavljujem saucesce sada dok je ziv jos uvek😂😂😂za njegovom glavom.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ti si bato budala sa f dijagnozom i izdajnnik svoje zemlje.Brut će doć kad se najmanje nadaš ako pre toga ne odeš u Sibir na rehabbilitaciju .U najgorem slučaju bićeš jedan od jakih u zemlji veoma duboko.Opameti se nacizam nije dobar za zdravlje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter