Izvor: Kurir.rs
09.12.2023 u 14:34
0

JAPANSKI PREMIJER NEMILOSRDAN: Smenjuje glavnog, prikupljao sredstva, kojih nema u „knjigama“

Japanski premijer Fumio Kišida planira da smeni glavnog sekretara vlade Hirokazua Macuna zbog medijskih izveštaja da je uzeo sredstva koja nije prijavio, objavio je danas list „Jomiuri“, pozivajući se na izvore iz vlade i vladajuće stranke.

Kišida i njegova vladajuća Liberalno-demokratska partija (LDP) suočeni su sa sve većom kontrolom nakon tvrdnji da su poslanici, članovi stranke, uključujući Macuna i druge visokorangirane članove, možda stavili u džep više od 100 miliona jena (693.000 dolara) od prikupljenih sredstava koja nisu zabeležena u „knjigama“, preneo je Rojters.

Mediji su objavili da tužioci u Tokiju traže da se pokrene istraga o poslanicima nakon što se aktuelna sednica parlamenta završi u sredu.

Novinska agencija Kjodo prenela je da se pojavio i plan za rekonstrukciju vlade i imenovanje novih stranačkih zvaničnika.

Do promena bi moglo doći nakon završetka sednice parlamenta, navodi se u izveštaju agencije. List „Asahi“ i drugi mediji navode da je Macuno osumnjičen da nije prijavio više od 10 miliona jena koje je primio u proteklih pet godina od najveće frakcije u LDP-u. Macuno je odbio da pruži komentar na optužbe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter