Izvor: Kurir.rs
23.02.2023 u 11:52
1

KONSTRUKTIVNI RAZGOVORI? Vang Ji i Putin razgovarali o kinesko-ruskim odnosima i Ukrajini!

Istakao je da sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Rusije nikada ne cilja na treću stranu, niti dozvoljava mešanje ili prinudu treće strane.

Kina je voljna da radi sa Rusijom na održavanju strateškog fokusa, produbljivanju političkog međusobnog poverenja, jačanju strateške koordinacije, proširenju praktične saradnje i zaštiti legitimnih interesa dveju zemalja i igranju konstruktivne uloge u promovisanju svetskog mira i razvoja, rekao je Vang Ji, direktor Kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), saopšteno je u sredu.

KOLIKI JE NIVO POVERENJA RUSKIH GRAĐANA U PUTINA? Mnoge će iznenaditi odgovor na ovo pitanje!

Vang je to rekao tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi.

“Trenutna međunarodna situacija je komplikovana i teška, ali odnosi Kine i Rusije su izdržali test međunarodne situacije i zreli su, žilavi i stabilni“, rekao je Vang, koji je i član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK.

Napomenuvši da odnosi Kine i Rusije dele čvrstu političku, ekonomsku i kulturnu osnovu, Vang je rekao da je podrška dve zemlje svetskoj multipolarizaciji i demokratiji u međunarodnim odnosima u skladu sa trendom vremena.

Sa svoje strane, Putin je rekao da se odnosi Kine i Rusije kreću ka postavljenim ciljevima.

Kazao je da su obe strane postigle plodne rezultate u saradnji u različitim oblastima i koordinaciji u multilateralnim organizacijama, kao što su Šangajska organizacija za saradnju i BRIKS.

On je dodao da su ojačali solidarnost i saradnju u međunarodnim poslovima, što je od velikog značaja za unapređenje demokratije u međunarodnim odnosima, kao i globalne ravnoteže i stabilnosti.

Dve strane su takođe imale detaljnu razmenu mišljenja o ukrajinskom pitanju.

Vang je izrazio zahvalnost što je ruska strana “reafirmisala“ svoju spremnost da problem reši kroz dijalog i pregovore.

“Kina će, kao i uvek, podržavati objektivan i nepristrasan stav i igrati konstruktivnu ulogu u pronalaženju političkog rešenja za krizu“, zaključio je Vang.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KONSTRUKTIVNI RAZGOVORI? Vang Ji i Putin razgovarali o kinesko-ruskim odnosima i Ukrajini!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter