Izvor: Tanjug
23.06.2022 u 12:24
0

LAVROV: Rusija će nastojati da sporazum o iranskom nuklearnom programu bude vraćen u prvobitnu verziju

Rusija će nastojati da obezbedi da Zajednički sveobuhvatni plan akcije za JCPOA – sporazum o iranskom nuklearnom programu, bude vraćen na prvobitnu verziju, da bude u onom obliku koji je odobrio Savet bezbednosti UN 2015, saopštio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

RUSKE SNAGE UNIŠTILE BATERIJU AMERIČKIH HAUBICA M-777 I BATERIJU VIŠECEVNIH BACAČA RAKETA „SMERČ“: Likvidirano 650 ukrajinskih ekstremista

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Zalagaćemo se da JCPOA bude vraćen isključivo u prvobitnu konfiguraciju, kako je to odobreno 2015. godine rezolucijom Saveta bezbednosti UN, bez izuzetaka, bez ikakvih dodataka. I da sve ove nezakonite antiiranske sankcije, koje su u suprotnosti sa JCPOA budu ukinute. Nadamo se da će Vašington napraviti racionalan izbor, iako ne možemo biti potpuno sigurni da će se to dogoditi“, naveo je Lavrov posle razgovora sa iranskim ministrom spoljnih poslova Hoseinom Amirom Abdolahijanom, prenose RIA Novosti.

On je naglasio da je tokom njegove posete Iranu razgovarano i o zajedničkom sveobuhvatnom planu akcije za rešavanje situacije oko iranskog nuklearnog programa i da „sada Rusija i Iran, zajedno sa ostalim učesnicima koji su potpisali plan, ulažu napore da isprave grešku SAD, koje su se povukle iz ovih poslova“, navode RIA Novosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter