Izvor: Afera
31.10.2023 u 20:58
13

„LEOPARDI“, GDE STE? KA-52 ALIGATOR još jednom u akciji – TENKOVE JEDE ZA DORUČAK!

Ruski vojni helikopterski avijacijski korpus slavi 75. godišnjicu. Danas piloti helikoptera, pružaju vazdušnu podršku ruskim jedinicama u zoni „specijalne operacije“.

Nekoliko autoritativnih stručnjaka govorilo je o prednostima ruskih helikoptera.

Neosporna zvezda „specijalne vojne operacije“ je izviđačko-jurišni helikopter Ka-52 Aligator. Njegovo naoružanje uključuje nevođene avionske rakete S-8 i vođene rakete Vihr-1. Aligator je opremljen vazdušnim odbrambenim sistemom L-370 Vitebsk, koji ga štiti od neprijateljskih projektila.

Vihr raketa je jedinstvena po svojim parametrima. Upravo te rakete uništavaju borbena vozila ukrajinskih snaga. Ona je sposobna da gađa mete na dometu do deset kilometara. Brzina – transsonična, 600 metara u sekundi. Bojeva glava prodire kroz skoro metar oklopa, dinamička zaštita ne spašava.

Bivši komandant armijske avijacije, general Anatolij Surcukov, u intervjuu sa Ramzaijem, govorio je o prednostima koaksijalnog helikoptera Ka-52: „Kamovci su koristili svoj glavni adut – kompleks vođenog naoružanja Vihr“ sa nizom upotrebe aviona vođene rakete do deset kilometara. Ovaj domet je i danas isti. Nijedan od naših stranih protivnika to nema.“

Ka-52 ima i sistem za izbacivanje sa automatskim izbacivanjem lopatica, nešto što još nema ni na jednom helikopteru na svetu.

Zauzvrat, ruski kanal „Ribar“ je podsetio, da su se tokom „specijalne operacije“ ruski helikopteri sudarili sa neprijateljem, koji je imao hiljade prenosivih protivvazdušnih raketnih sistema.

„Međutim, čak i sa takvom gustinom protivvazdušne odbrane, uspešno obavlja borbene zadatke – o tome svedoče kosturi helikoptera „Bredli“ i „Leopard“ koje su spalili helikopteri“, navodi se u publikaciji posvećenoj vojnoj avijaciji.

Ka-52 je takođe naoružan raketama vazduh-vazduh kratkog dometa 9M39 Igla-V, protivoklopnim vođenim raketama vazduh-zemlja Ataka-V i automatskim topom kalibra 30 mm. Brzina helikoptera je do 350 km/h.

Drugi jurišni helikopter je Mi-28NM „Noćni lovac“ (prema zapadnoj klasifikaciji „Devastator“). Pokazao je svoju moć u Siriji, i sada se koristi u zoni „specijalne vojne operacije“. Težina borbenog opterećenja – 2300 kg. Poređenja radi, borbeno opterećenje američkog „drugara iz razreda“ AH-64 Apache, iznosi samo 771 kg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

13 thoughts on “„LEOPARDI“, GDE STE? KA-52 ALIGATOR još jednom u akciji – TENKOVE JEDE ZA DORUČAK!”

  1. Ал’ су „Алигатори“ постали прождрљиви ! Почели су да једу , између осталих, и „Леопарде“ !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

    66
    1
    Odgovori
  2. Kad već prevodite, prevodite čestito. „Classmate“ Google translate može da prevede kao „drugar iz razreda“. Prevodilac koji se ponešto razume u engleski i vojnu terminologiju bi upotrebio reč „klasić“.

    17
    10
    Odgovori
  3. Ono sto bi voleo je da kad Ruska vojska odvali njihov tenk da se taj tenk razori momentalno.Kao oni kad pogode Ruski oklop.Ovako lancet ga opali i on pocinje da gori lagano i sad da li ce izgoreti ili ne pitanje je.A da ga razori momentalno to bi voleo cesce da vidim kako lete delovi na sve strane.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter