Izvor: Tanjug
29.03.2023 u 11:15
0

VEOMA TRANSPARENTNO ZASTUPA SVOJE MIŠLJENJE: Moravjecki se nada novoj ekonomskoj zajednici sa Rumunijom i Ukrajinom!

Moravjecki je u svom govoru, takođe, pohvalio svog rumunskog kolegu Nikolae Čuku i predsednika zemlje Klausa Johanisa zbog vođenja politike koja ima za cilj "koheziju, sinergiju i efikasnost između obe zemlje".

Poljski premijer Mateuš Moravjecki izneo je očekivanje da će biti izgrađena nova ekonomska zajednica u Centralnoj i Istočnoj Evropi, uz učešće Rumunije i Ukrajine, i takođe kritikovao moćne zapadne zemlje zbog dugogodišnjeg podrivanja regiona.

POLJSKA ĆE UĆI U SUKOB SA RUSIJOM AKO UKRAJINA NE USPE DA SE ODBRANI: Ambasador: „Nećemo imati drugog izbora!“

Tokom poljsko-rumunskih međuvladinih konsultacija u utorak u Bukureštu, Moravjecki je istakao da je saradnja između Poljske i Rumunije ključna da se glas regiona bolje čuje.

„Ne možemo da gledamo na Evropsku uniju kao na one koje moramo da slušamo i koji uvek moraju imati najbolja rešenja koja se prevoze u koferu u Bukurešt ili Varšavu“, rekao je on.

Moravjecki je u svom govoru, takođe, pohvalio svog rumunskog kolegu Nikolae Čuku i predsednika zemlje Klausa Johanisa zbog vođenja politike koja ima za cilj „koheziju, sinergiju i efikasnost između obe zemlje“.

Prema rečima poljskog premijera, snažnije zemlje Zapada i Istoka su iskorišćavale zemlje u regionu, napominjući da kada je taj prostor prešao u kapitalizam nakon pada komunizma, Zapad ih je koristio za svoje ciljeve.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter