Izvor: Tanjug
23.04.2023 u 15:09
0

PODOLJAK NE KRIJE DA JE ZGRANUT, A DA LI JE U PRAVU? „Čudno je od Kine čuti apsurdnu verziju istorije Krima“

Čudno je čuti apsurdnu verziju istorije Krima od predstavnika zemlje koja je izuzetno pažljiva prema svojoj hiljadugodišnjoj istoriji, izjavio je danas savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine, Mihail Podoljak, reagujući na izjavu kineskog ambasadora u Parizu koji je doveo u pitanje suverenitet bivših sovjetskih država, poput Ukrajine.

„MORAMO DA ISKORENIMO SVE RUSKO“: Podoljak otkrio pakleni plan za vraćanje Krima!

„Čudno je čuti apsurdnu verziju istorije Krima od predstavnika zemlje koja je pažljiva prema svojoj hiljadugodišnjoj istoriji“, napisao je Podoljak na Tviteru, preneo je Rojters. On je naveo da, ako neko želi da bude veliki politički igrač, ne treba da ponavlja propagandu ruskih autsajdera. Francuska i baltičke države Estonija, Letonija i Litvanija izrazile su ranije danas zaprepašćenje nakon što je kineski ambasador u Parizu Lu Šaje doveo u pitanje suverenitet bivših sovjetskih država, poput Ukrajine. Upitan o svom stavu o tome da li je Krim deo Ukrajine ili ne, kineski ambasador u Parizu je u intervjuu za francusku televiziji u petak rekao da je istorijski to bio deo Rusije i da ga je ponudio Ukrajini bivši vođa Sovjetskog Saveza Nikita Hruščov.

„Zemlje bivšeg S S SR-a nemaju stvarni status prema međunarodnom pravu jer ne postoji međunarodni ugovor kojim bi materijalizovali svoj suvereni status“, istakao je Šaje. Francuska je odgovorila danas saopštenjem o svojoj „punoj solidarnosti“ sa svim pogođenim zemljama saveznicama, za koje je rekla da su stekli svoju nezavisnost „posle decenija ugnjetavanja“. „Konkretno Ukrajina je međunarodno priznata unutar granica uključujući i Krim 1991. od strane cele međunarodne zajednice, uključujući Kinu“, rekao je portparol rancuskog Ministarstva spoljnih poslova. On je dodao da će Kina morati da razjasni da li ovi komentari odražavaju njen stav ili ne. Tri baltičke države, koje su sve ranije bile deo Sovjetskog Saveza, reagovale su na isti način kao i Francuska.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter