Izvor:
23.04.2023 u 14:50
0

„Otac državnik, on ratnik“: Sin Peskova Vagnerovac

Sin portparola ruskog predsednika Vladimira Putina rekao je u intervjuu objavljenom u subotu da je služio u Ukrajini pod lažnim imenom kao artiljerac u Vagnerovim plaćeničkim snagama.

Nikolaj Peskov, 33-godišnji sin portparola Kremlja Dmitrija Peskova, rekao je za privatne novine da je služio u Ukrajini, što je redak, javni primer sina visokog ruskog zvaničnika koji se borio u ratu.

„Ukrajinci su naše topovsko mesto“: Curenje podataka razotkrilo SAD

 – To je bilo na moju inicijativu – rekao je u intervjuu Peskov, čiji je otac bio Putinov portparol od 2008. godine.

 – Smatrao sam to svojom dužnošću – dodaje.

Rekao je da je odslužio ugovor nešto manje od pola godine pod lažnim imenom kako bi sakrio svoj pravi identitet. Dobio je orden za hrabrost, navodi list.

Upitan o očevim stavovima o njegovoj službi, Nikolaj je rekao: „Mislim da je ponosan na mene. Otac mi je rekao da sam doneo ispravnu odluku.“

„Nož, sekira i čekić“: Danski istoričar o strahotama mašine smrti – Jasenovca

Osnivač Vagnera, Jevgenij Prigožin, rekao je da mu je prišao Dmitrij Peskov i zamolio ga da uzme svog sina kao artiljerac.

 – Od svih mojih poznanika, samo jedna osoba, Dmitrij Sergejevič Peskov, koji je svojevremeno slovio za apsolutnog liberala, poslao je svog sina. On je došao kod mene i rekao: „Uzmi ga kao prostog artiljerca“ – rekao je Prigožin. u video snimku objavljenom na Telegramu.

Nikolaj Peskov je rođen 1990. godine i živeo je u Britaniji u deceniji nakon pada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

Potom se vratio u Rusiju i služio u strateškim raketnim snagama od 2010. do 2012. godine. 

„Neće narod okupaciju, gaulajteri!“: Petković poručio Prištini

2022. godine, saradnik zatvorenog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, koji se pretvarao da je ruski vojni zvaničnik, nazvao je Peskova mlađeg i zahtevao da se javi u kancelariju za regrutovanje.

Peskov mu je rekao da neće nigde ići i da će rešiti situaciju na drugom nivou, navodi se na snimku poziva objavljenom na mreži.

Dmitrija Peskova, koji je služio u ministarstvu spoljnih poslova u Moskvi i inostranstvu pre nego što se digao preko Kremlja, SAD su sankcionisale ubrzo posle rata, zajedno sa njegovom ženom i dvoje odrasle dece, Nikolajem i Jelisavetom, prema američkom Ministarstvu finansija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter