Izvor: Tanjug
02.02.2024 u 11:31
0

NOVI HAOS U NEMAČKOJ: Radnici u javnom prevozu stupili u štrajk, autobusi i tramvaji stali

Autobusi i tramvaji širom Nemačke danas su stali nakon što je sindikat Verdi pozvao na jednodnevni štrajk za bolje uslove rada, a protestu se pridružilo i zemaljsko osoblje aerodroma Hamburg i klimatski aktivisti iz pokreta „Fridays for Future“.

Sindikat Verdi zastupa interese oko 90.000 radnika i traži, između ostalog, bolje uslove rada za zaposlene u javnom prevozu, a štrajk se održava u svim nemačkim saveznim državama osim u Bavarskoj, prenosi Dojče vele.

Zemaljsko osoblje aerodroma Hamburg je pozvano da se pridruži protestu, što je dovelo otkazivanja nekih letova, ali avio-saobraćaj za sada uglavnom funkcioniše normalno.

POLJOPRIVREDNICI BLOKIRALI GRANICU: Haos u Belgiji i Holandiji, zarobljeno na HILJADE KAMIONA (VIDEO)

Protest na aerodromu Hamburg se nadovezuje na jučerašnji štrajk bezbednosnog osoblja na nemačkim aerodromima u Frankfurtu, Berlinu, Bremenu, Lajpcigu, Kelnu i drugim gradovima, koji je poremetio putovanja više od 200.000 ljudi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter