Izvor: Tanjug
25.03.2023 u 14:55
0

POLJACI MASOVNO PROIZVODE MUNICIJU ZA KIJEV: U proizvodnji 20.000 ljudi!

Poljski proizvođač municije Dezamet, deo državne grupacije za proizvodnju oružja Polska Grupa Zbrojeniova (PGZ), značajno će povećati svoj proizvodni kapacitet kako bi Ukrajinu snabdeo municijom koje finansira Europska unija, izjavio je danas poljski premijer Mateuš Moravjecki.

Najava Moravjeckog dolazi uoči planirane posete komesara EU za unutrašnje tržište Tijerija Bretona Dezametu u ponedeljak. Poljska se, kako kaže, solidariše maskimalno sa Kijevom.

Sedamnaest država članica EU i Norveška su se ove sedmice složile da će zajedno nabavljati municiju kako bi pomogle Ukrajini i napunile vlastita skladišta, saopštila je Evropska obrambena agencija.

POLJSKA ĆE UĆI U SUKOB SA RUSIJOM AKO UKRAJINA NE USPE DA SE ODBRANI: Ambasador: „Nećemo imati drugog izbora!“

Dezamet, koji proizvodi municiju za topove, minobacače i bacače granata, jedna je od 50 kompanija za oružje u grupaciji PGZ.

– To postrojenje može računati sa novim narudžbinama i sredstvima, pokrenućemo nove proizvodne linije u ovoj kompaniji i u drugima kako bismo proizvodili municiju –  rekao je Moravjecki.

On je istakao da Poljska želi da uveća proizvodnju nekoliko puta što pre.

Moravjecki je kazao i da računa da će privatne kompanije u Poljskoj povećati proizvodnju municije. PGZ planira da poveća broj zaposlenih za nekoliko hiljada, rekao je juče šef Sebastian Hvalek.

JOŠ NOVCA ZA UNIŠTENJE: Za Kijev od EU milijarde za oružje!

Grupacija trenutno zapošljava oko 20.000 ljudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter