Izvor: RT
30.12.2023 u 10:06
0

POLJACI U VIŠEVEKOVNOM DUHU OPTUŽILI RUSE: Vaša RAKETA je pala na POLJSKU – RUSI odgovorili ZASTRAŠAJUĆOM PRETNJOM!

Nota koju je Poljska uručila ruskom otpravniku poslova, ne sadrži nikakve dokaze, a Ordašu nije dozvoljeno da dokumentuje ono što se nalazi u belešci

Nema dokaza da je ruska raketa preletela Poljsku, istakao je otpravnik poslova ruske ambasade u Varšavi Andrej Ordaš, nakon što su vlasti te zemlje juče saopštile da je neidentifikovani leteći objekat iz Ukrajine ušao u njihov vazdušni prostor.

Ordaš je, nakon što mu je poljsko ministarstvo spoljnih poslova uručilo protestnu notu, naglasio da mu nisu predočeni nikakvi dokazi, već samo neosnovane optužbe da ja raketa koja je preletela teritoriju Poljske ruska.

„Uručena mi je nota koja sadrži neosnovanu izjavu da je navodno ujutru 29. decembra poljski vazdušni prostor narušio vazdušni objekat, koji su poljski stručnjaci identifikovali kao rusku raketu. Nikakvi dokazi nam nisu predočeni. Kada sam tražio da dokumentujem ono što se nalazi u belešci, nisu mi dali“, rekao je Ordaš za „RIA Novosti“.

Prethodno se oglasilo i poljsko ministarstvo spoljnih poslova koje je saopštilo da je uručilo notu otpravniku poslova ambasade Rusije u Varšavi.

„Zamenik ministra spoljnih poslova Vladislav Teofil Bartoševski pozvao je otpravnika poslova Ruske Federacije Andreja Ordaša i uručio mu notu u kojoj Ministarstvo spoljnih poslova zahteva da objasni incident sa invazijom poljskog vazdušnog prostora krstarećom raketom i da se takve radnje odmah prekinu“, navedeno je u saopštenju objavljenom sinoć, preneo je TASS.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter