Izvor: Kurir.rs
26.10.2023 u 18:05
0

ZLOSLUTNE VESTI ZA ZELENSKOG STIGLE IZ SAD: Predstavljen nacrt zakona koban po Ukrajinu

Republikanci su predstavili nacrt zakoan kojim bi se dozvolilo prebacivanje milijardi u Izrael.

OBOREN DRON IZNAD BELGORODSKE OBLASTI: „Kijevski režim je poslao uređaj na rusku teritoriju da izvrši teroristički napad“

Grupa američkih republikanskih senatora, usred sve većeg nezadovoljstva povećanim finansiranjem Кijeva, predstavila je nacrt zakona koji bi omogućio da se pomoć dodeli Izraelu, ali ne i da sponzoriše Ukrajinu, piše Volstrit džurnal.

„Moje kolege i ja čvrsto verujemo da bilo kakva pomoć Izraelu ne treba da se koristi kao poluga za slanje desetina milijardi dolara Ukrajini“, rekao je senator iz Kanzasa Rodžer Maršal.

Republikanski senator iz Ohaja Džejms Vens, senatori iz Jute Majk Li i senatori iz Teksasa Ted Kruz takođe su se izjasnili za podelu sredstava .

Кako se ističe u publikaciji, to ukazuje na probleme sa kojima se suočava predlog Bele kuće da izdvoji dodatnih 106 milijardi dolara za vojnu i drugu pomoć Ukrajini, Izraelu i drugim zemljama.

Na ovaj način biće moguće izbeći blokiranje dodele novca Izraelu u Predstavničkom domu, gde se već više od polovine republikanaca protivi finansiranju Кijeva.

Budžetski zahtev predsednika Džozefa Bajdena zahteva 61,4 milijarde dolara za Ukrajinu, od čega je 46,1 milijarda dolara potrošnja za odbranu, a 11,8 milijardi dolara direktna budžetska podrška. Očekuje se da će Izrael dobiti 14,3 milijarde dolara, prenosi ria.ru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter