Izvor: Kurir.rs/Rojters
22.08.2023 u 19:51
0

PREKINUTA AKCIJA SPASAVANJA DECE: Zarobljeni će provesti noć u žičari na 400 metara iznad provalije

Spasioci u Pakistanu izvukli su petoro dece na sigurno pošto su se sa svojim učiteljem zaglavili u žičari iznad visoke provalije, ali je operacija spasavanja helikopterom prekinuta jer je pala noć.

DRAMATIČNO Spasioci pokušavaju da spasu decu iz otkinute žičare (FOTO-VIDEO)

Instalirani su reflektori, a operacija spasavanja na kopnu trajala je više od 12 sati pošto se žičara zaglavila, navode bezbednosni izvori.

Vojska je, kako se navodi, poslala stručnjake za prelaske kablova u to područje i da će pokušati da spasu decu jedno po jedno tako što će ih prebacivati na malu platformu duž kabla.

Lokalni stanovnici kažu da su stigli i članovi zajednice iz okolnih područja koji su imali iskustva u spašavanju ljudi na ovaj način.

Jedna od kablovskih linija koja je nosila kabinu pukla je oko 7 ujutro dok su učenici putovali u školu u udaljenom planinskom području u Batagramu, koji se nalazi na oko 200 kilometara severno od Islamabada.

Dvoje dece je spašeno, a na televizijskim snimcima se vidi kako je jedno dete helikopterom podignuto sa žičare. Misija spašavanja helikopterom bila je komplikovana zbog naleta vetra u tom području i činjenice da je helikopter mogao dodatno da destabilizuje kabinu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter