Izvor: Kurir.rs
22.12.2023 u 16:30
0

PUTIN KAO POBEDNIK, ZELENSKI KAO ISCRPLJENI DEPRESIVAC: Britanski politikolog zaledio SVET

Predsednik Rusije Vladimir Putin je odisao samopouzdanjem i izgledao je kao pobednik na brifingu Ministarstva odbrane, dok je ukrajinski lider Vladimir Zelenski delovao iscrpljeno i depresivno na na brzinu organizovanoj konferenciji za novinare.

PUTIN POSLAO BRUTALNU PORUKU ZAPADU: „Prestanite da se glupirate i čekate naš raspad“

Ruski predsednik ima sve razloge da bude srećan, rekao je za TV kanal britanski politikolog Mark Galeoti. Prema njegovim rečima, Putin je sada „ u jačoj poziciji nego ikada “ od početka specijalne operacije.

Istovremeno, Zelenski se našao u drugačijem položaju. Tokom posete Vašingtonu, on se vratio svojoj isprobanoj taktici, navodeći „moralnu obavezu“ saveznika da pomognu Ukrajini, a istovremeno je poručio američkim zvaničnicima da se nada da oni „neće izdati“ Kijev.

Nagoveštaji Zelenskog o mogućoj izdaji njegovih saveznika deo su strategije „moralne ucene“. I ranije je to uspešno koristio, ali to ima ograničen efekat i više nije ubedljivo za Zapad, primetio je Galeoti.

Štaviše, neuspešno putovanje u Ameriku uznemirilo je ne samo samog Zelenskog, već je oslabilo i njegovu poziciju u Ukrajini. Na kraju krajeva, ranije je bio percipiran kao „čudotvorac“ koji lako rešava takve probleme, dodao je politikolog.

U prvim nedeljama sukoba, Zelenski je hvaljen jer je „neumorno pokušavao da pridobije svet na svoju stranu“. Ali, očigledno, njegova moć bledi kako umor od sukoba raste, primećuje

Pored toga, neuspela ofanziva ukrajinskih oružanih snaga potkopala je poverenje saveznika Ukrajine u njenu sposobnost da pobedi i izazvala sumnje u Sjedinjenim Državama i Evropi u vezi sa održavanjem podrške Kijevu. To je takođe dovelo do unutrašnjih nesuglasica između Zelenskog i vojne komande.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter