Izvor: SD.RS
22.08.2023 u 07:49
0

RAT DRONOVIMA IZNAD MOSKVE: Zatvorena tri najveća aerodroma, letelice srušene (VIDEO)

Ukrajina Moskvu napala dronovima, zatvoreni aerodromi.

Snage ruske PVO oborile su noćas dve ukrajinske bespilotne letelice iznad Moskvske oblasti, a još dve su eliminsane sredstvima elektronske borbe iznad Brjanske oblasti, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije dodajući da nema žrtava.

– Dve bespilotne letelice koje su otkrili sistemi PVO i koje su eliminisane sistemima za elektronsku borbu srušile su se iznad teritorije Brjanske oblasti. Dve bespilotne letelice otkrili su i uništili sistemi PVO iznad Moskovske oblasti – navedeno je u saopštenju.

Prethodno je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin saopštio da je protivvazdušna odbrana oborila dva udarna drona u oblasti Krasnogorska i Čascova u Podmoskovlju.

Gubernator Moskovske oblasti Andrej Vorobjov naveo je da su od eksplozivnog udara prilikom pada drona u Krasnogorsku razbijeni prozori na višespratnici i oštećeni automobili, a da nije bilo povređenih niti je izbio požar.

RUSI POSTAJU NEVIDLJIVI: ČAROBNI OGRTAČ koji SAKRIVA SILUETU VOJNIKA – NADLJUDSKO ORUŽJE RUSKE FEDERACIJE (VIDEO)

Oštećena je stambena zgrada od 25 spratova, a tri najveća moskovska aerodroma obustavila su rano jutros dolaske i odlaske aviona, javljaju ruske agencije.

Vazdušni prostor je zatvoren iznad Vnukova, Šeremetjeva i Domodedova – rekao je neimenovani službenik.

– Dolazni letovi su obustavljeni a odlazni su odloženi – dodao je.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je vojska sinoć oko 23 sata po lokalnom vremenu srušila dve ukrajinske bespilotne letelice iznad Crnog mora, 40 kilometara severozapadno od Krima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter