Izvor: Kurir.rs
14.02.2023 u 08:52
0

RUSKI GENERAL-MAJOR PRONAĐEN MRTAV: Putin ga je nedavno otpustio, njegova supruga čula pucanj!

Njegova smrt nije prva smrt Rusa visokog profila. Desetine ruskih biznismena su pronađeni mrtvi od početka 2022. godine, a kako se navodi, stradali su pod nerazjašnjenim okolnostima.

Ruski general koga je Vladimir Putin nedavno otpustio, pronađen je mrtav, a kako mediji prenose, sumnja se da je izvršio samoubistvo.

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA UKRAJINE PORUČIO: „Putinu će biti poslat veoma jasan signal!“

General-major Vladimir Makarov (67) bio je zadužen za ‘borbu protiv ekstremizma’ u Rusiji i pronađen je mrtav u ponedeljak ujutro u selu Golikovo u blizini Moskve.

On je navodno predvodio suzbijanje protivnika ruskog predsednika, kao i novinara za koje se smatra da su neprijateljski raspoloženi prema Kremlju.

Makarov je preduzeo akciju i protiv mladih ljudi koji su protestovali protiv Putina.

Putin je izdao dekret da ga otpusti prošlog meseca, navodi se. Međutim, njegovi razlozi za to ostaju nejasni.

Makarova supruga Valentina bila je u seoskoj kući sa suprugom u selu Golikovo u blizini Moskve u 7 ujutro kada je čula pucanj, kažu lokalni izveštaji.

Neki izveštaji kažu da je u blizini pronađena lovačka puška Berkut-2M. Drugi izveštaji kažu da je pištolj otkriven.

Njegova supruga je pozvala člana porodice i pozvala hitnu pomoć, ali bolničari nisu uspeli da spasu Makarova, navodi se u izveštajima i on je proglašen mrtvim.

Porodicu poginulog generala ispitivao je ruski istražni komitet, izvestio je Moskovski komsomolec, moskovski dnevni list.

U publikaciji se navodi da se vatreno oružje nalazi u kući. Rođaci su rekli da „nije znao šta da radi“ nakon što ga je Putin otpustio.

Telegram kanal VChK-OGPU citira izvor koji kaže da je Makarov bio u „dubokoj depresiji“ nakon svrgavanja.

Bio je zamenik načelnika Glavne uprave za borbu protiv ekstremizma pri Ministarstvu unutrašnjih poslova, koja je bila zadužena i za borbu protiv terorizma.

Njegova smrt nije prva smrt Rusa visokog profila. Desetine ruskih biznismena su pronađeni mrtvi od početka 2022. godine, a kako se navodi, stradali su pod nerazjašnjenim okolnostima.

Od 24. do 26. decembra desio se niz od četiri misteriozne smrti.

26. decembra Pavel Antonov – najbogatiji poslanik ruske Dume (parlamenta) i Putinov kritičar – poginuo je u Indiji ispavši kroz prozor hotela. Njegov saputnik Vladimir Bidenov pronađen je mrtav u istom hotelu četiri dana ranije.

Aleksej Maslov (69) bivši načelnik ruskih kopnenih snaga, preminuo je u bolnici 25. decembra, dok je Aleksandar Buzakov, deceniju na čelu ruskih „admiralitetskih brodogradilišta“, preminuo 24. decembra.

U julu je penzionisani general-major Federalne službe bezbednosti Ruske Federacije Jevgenij Lobačov (76) pronađen mrtav u julu u Moskvi. Njegova smrt je takođe proglašena samoubistvom.

Među nedavnim smrtnim slučajevima su i urednik popularnog ruskog propagandnog časopisa, potpredsednik Gazprombanke i visoki zvaničnik Gasproma. Jedan čovek je živ izgoreo nakon što je zaspao sa zapaljenom cigaretom u Moskvi, drugi je pao sa balkona, a drugi niz stepenice.

Sumnjive smrti značajnih Rusa takođe nisu ograničene na granice Rusije. U aprilu je Sergej Protosenja – bivši zamenik predsednika Novateka – pronađen obešen o rukohvat. Njegova supruga i ćerka pronađene su ubijene sa ubodnim ranama.

Biznismen Mihail Votford pronađen je mrtav u svom domu u Sariju u Engleskoj, dok je drugi – Vladimir Bidenov – preminuo u Francuskoj nakon što je udario glavom o ogradu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter