Izvor: Kurir.rs
04.05.2023 u 16:17
0

SIJARTO REŽE JASNIM STAVOM: „Evropska unija zadržava sredstva Mađarskoj iz političkih razloga“

Odgovarajući na pitanje novinara u pauzi sastanka Evropskog saveta za spoljne poslove, Sijarto je rekao da su preduslovi komisije za Mađarsku povezani sa vladavinom prava "kao beskrajni GPS".

Evropska unija zadržava sredstva Mađarskoj iz političkih razloga, nepravedno i bez ikakvog pravnog osnova, izjavio je danas u Briselu mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, dodajući da se uslovi Evropske komisije gomilaju i su „postajali nepravedni“.

OBRAĐIVALE SU SE TEMATIKE OD KRUCIJALNOG ZNAČAJA: Peter Sijarto razgovarao sa zamenikom premijera Rusije o energetici!

„Označite odredište i vidite da je prvobitno bilo pet kilometara, ali vozite tri dana i GPS vam i dalje daje uputstva da skrenete desno, skrenete levo, okrenete se“, rekao je on, prenela je agencija MTI.

On je rekao da je nepravedno što je Mađarska već ispunila uslove, ali se uvek pojavljuju novi. Sijarto je istakao da sredstva na koja Mađarska ima pravo „nisu lični novac“ Brisela, već se sastoje od rada Evropljana, uključujući Mađare.

„Veliki deo tih sredstava duguje se Mađarskoj da bismo, na primer, mogli da znatno povećamo plate nastavnicima“, rekao je on.

Što se tiče nedavne posete pape Franje Budimpešti, Sijarto je rekao da je vlada ponudila podršku papi u njegovim naporima da posreduje za prekid vatre u Ukrajini i mirovne pregovore sa Rusijom.

Slanje oružja Ukrajini bi „ukazalo na eskalaciju rata, a ne na mir“, ocenio je mađarski ministar i dodao da će ta zemlja nastaviti da odbija da šalje oružje ili pomaže u isporuci municije.

„Čvrsto tražimo od svih da se koncentrišu na mirovne pregovore, a ne na isporuke oružja“, poručio je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter