Izvor: Kurir.rs
15.08.2023 u 19:37
0

SNIMAK RUSKOG DESANTA NA BROD KOJI PLOVI KA UKRAJINI: Ove filmske scene još niste videli (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak desanta na teretni brod koji je pod zastavom Palaua plovio ka ukrajinskoj luci Izmail.

Na snimku se vidi kako se nekoliko vojnika iskrcava iz helikoptera Ka-29 na teretnjak „Sukra Okan“ sa puškama u rukama.

– Zaustavi mašinu – čuje se kako na engleskom naređuje jedan od vojnika prisutnima u komandnoj sobi.

Posada je odmah klekla i podigla ruke u vazduh.

– Ko je kapetan – pita vojnik koga je interesovalo zašto se posada oglušila na zahtev da zaustavi brod.

Ministarstvo je saopštilo da je inspekcija odrađena profesionalno i u skladu sa međunarodnim propisima.

– Nakon završetka rada inspekcijskog tima sastavljen je verifikacioni protokol . Brod je nastavio da se kreće ka luci Izmail – navodi se u saopštenju.

Posada ruskog patrolnog broda „Vasilij Bikov“ otvorila je u nedelju vatru upozorenja da bi pregledala teretni brod koji se pod zastavom Palaua kretao ka ukrajinskoj luci Izmail u Crnom moru.

Кapetan broda navodno nije odgovorio na zahtev da se zaustavi radi provere mogućeg transporta zabranjene robe zbog čega su ruski mornari otvorili vatru upozorenja iz automatskog malokalibarskog oružja kako bi naterali teretno plovilo da se zaustavi.

Ministarstvo odbrane Rusije, podsetimo, saopštilo je 19. jula, nakon što je dogovor o žitu prekinut i pomorski humanitarni koridor zatvoren, da će se svi brodovi na putu ka ukrajinskim lukama u Crnom moru smatrati potencijalnim prevoznicima vojnog tereta i umešanim u ukrajinski sukob na strani Kijeva.

Saopštenje vojnog resora se odnosilo na pregled brodova koji plove ka lukama Ukrajine.

Rusija je prestala da učestvuje u dogovoru o žitu jer navodno nije sproveden drugi deo paketa sporazuma koji se tiče izvoza ruskog đubriva i drugih proizvoda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter