Izvor: Kurir.rs
15.09.2023 u 08:04
0

SUROVA INSPEKCIJA: Šojgu nadzire modernizaciju nuklearnih podmornica na Dalekom istoku Rusije

Ministar je posetio fabriku za remont, opremanje i modernizaciju raketnih podmornica na nuklearni pogon na Dalekom istoku, gde je nadzirao proizvodnju oružja za potrebe države.

Šojgu posetio vojno preduzeće „Almaz-Antej“: Naredio povećanje proizvodnje radara

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju izgradnje kompleksa plutajućeg doka i proverio kako se odvija remont i modernizacija nuklearnih podmornica koje se rade za potrebe države u fabrici „Zvezda“ u gradu Boljšoj Kamen koji se nalazi na Dalekom istoku zemlje.

Šojgu je razgovarao sa direktorom fabrike i dobio detaljne informacije, a zatim skrenuoposebnu pažnju rukovodstvu preduzeća na poštovanje rasporeda za ispunjavanje naloga odbrane.

Šojgu je zahtevao maksimalno korišćenje proizvodnih kapaciteta fabrike za završetak remonta i modernizacije podmornica, prenosi Ministarstvo odbrane RF.

„Zvezda“ je vodeće preduzeće za remont podmornica Tihookeanske flote Ruske Federacije i jedino na Dalekom istoku specijalizovano za remont, opremanje i modernizaciju raketnih podmornica na nuklearni pogon.

Šojgu se danas nalazi u radnoj poseti Primorskoj pokrajini ujutru, a kako je najavio predsednik Rusije Vladimir Putin, ministar će se uskoro sresti sa severnokorejskim liderom u Vladivostoku kako bi Kim Džong Unu demonstrirao sposobnosti ruske Tihookeanske flote.

Kako je sredinom juna Putin najavio, Ruska nuklearna trijada pruža podršku globalnom balansu snaga u svetu, arsenali vazduhoplovnih i pomorskih komponenti strateških nuklearnih snaga se popunjavaju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter