Izvor: novosti
27.02.2024 u 14:24
0

ŠOLC U STRAHU REAGOVAO-„NEĆE NIKO SLATI NATO U RAT SA RUSIJOM“: Evropska unija je svesna svoje (ne) moći

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc poručio je danas da evropske zemlje i članice NATO-a neće poslati trupe u Ukrajinu.

– Razgovaralo se o tome da ono što je od početka dogovoreno među saveznicima, važi i za budućnost, a to je da neće biti vojnika evropskih zemalja ili članica NATO-a na tlu Ukrajine rekao je Šolc nakon samita evropskih lidera koji je održan u Parizu.

On je istakao da su evropske države spremne da nabave oružje iz trećih zemalja, van Evrope, kako bi ubrzale isporuku vojne pomoći Ukrajini, preneo je Rojters. Slanje kopnenih trupa u Ukrajinu odbacio je i nemački ministar odbrane Boris Pistorijus.

PUTIN OČEKUJE DIREKTAN SUKOB SA NATO SNAGAMA DA USKORO POČNE: Moskva se ne plaši to je za ZAPAD da se tako oseća

 

To nije opcija za Saveznu Republiku Nemačku – poručio je Pistorijus na konferenciji za medije.

I portparol britanskog premijera Rišija Sunaka izjavio je danas da Velika Britanija nema planove za raspoređivanje borbenih trupa u Ukrajini. Predsednik Francuske Emanuel Makron je u ponedeljak, nakon samita evropskih lidera u Parizu, poručio da se, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, „ništa ne može isključiti“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter